| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 21:15 Заглавие: Време реле за... |
|
|
| Интересуваме как да си направя време реле на 12V.При подаване на напрежение да светва веднага,но при спиране на напрежението да гасне[до 10сек] със закъснение и плавно.Товара ще е 20W крушка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 5:38 Заглавие: |
|
|
Релето ще има ли собственно захранване или подадените 12 в ще го захранват ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 13:11 Заглавие: |
|
|
Ами транзисторче с RC нема ли да стане. Ако е за кола - направо отиди и си купи от ситроен хм електрониката за ламбата мога да ти намеря ако те интересира, но по нея няма настройки. |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 18:28 Заглавие: |
|
|
| Ако е за кола ти трябва постоянно напрежение на релето и като му дадеш маса от бутона на вратите да включи.В момента като му махнеш масата да свети още 10-15сек. и да изключи.Ако е това времерелето става много просто с RC и едно транзисторче.Мога да ти пратя схема. |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 8:51 Заглавие: |
|
|
Много ви благодаря за вниманието,точно познахте че става въпрос за осветлението в купето на кола.Аз направих схемичка с RC,но не можах да постигна ефекта с плавното намаляне на светлината при спиране,и за това се обърнах към вас.Който има някакво решение може да ми го прати на mail:[email protected]
Последната промяна е направена от Данаилов на Нед Сеп 26, 2004 8:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 14:46 Заглавие: |
|
|
| Да и моето не е с плавно намаляне на светлината ама ще поработя по въпроса и като стигна до решение ще се обадя. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 18:13 Заглавие: |
|
|
| Данаилов написа: | | Много ви благодаря за вниманието,точно познахте че става въпрос за осветлението в купето на кола.Аз направих схемичка с RC,но не можах да постигна ефекта с плавното намаляне на светлината при спиране,и за това се обърнах към вас.Който има някакво решение може да ми го прати на mail:[email protected] |
Изпратих ти на пощата една схемичка която използвам от много години в "тихи"аларми за кола.Работи безупречно и мисля че ефекта ще го постигнеш , като си поиграеш с резисторите в базовата верига и кондензатора.Ориентировачно почни с 70-100 кОм и 47мФ.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 22:30 Заглавие: |
|
|
| Ако може и аз да вида за какво става дума [email protected] |
|