| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 20:31 Заглавие: РАДИО ЗА РАДИОТОЧКИ КАК ? |
|
|
| Здравейте, върти ми се в главата да захраня в едно селце изградената радио мрежа до преди половин година си функционираше и все още е в изправност но я спряха по незнайни причини. Та въпроса ми е какво ми трябва за да захраня около 500 радиоточки. Предполагам не е невъзможно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
| Лампово крайно стъпало със 30-120 волта изходно напрежение. |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:04 Заглавие: |
|
|
| Може ли малко повече инфо от къде да намеря схема и колко горе долу струва ? |
|
|
 |
Некой Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
| Или подходящо като мощност транзисторно/интегрално стъпало със съгласуващ траф в изхода. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:08 Заглавие: Re: РАДИО ЗА РАДИОТОЧКИ КАК ? |
|
|
| naasko написа: | | но я спряха по незнайни причини. |
Твърде вероятно проблема да е свързан с "парите за сиренето" и дали има "безплатен обяд"? Та проучи и този въпрос най-напред, а и поразгледай как стоят нещата с преносната мрежа все пак.
500 точки не са много, но все пак зависи какво е разположението им.
Техниката която ги е обслужвала - съществува ли? |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:11 Заглавие: |
|
|
| ами мисля, че липсва вече радо оборудването не съм много на ясно с това, но радиомрежата е напълно изправна |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
| Няма проблем да се направи с малко инвестиции но кой ще плаща лиценза?Ако го направиш легално ще ти излезе солено кой ще ти плаща при наличието на толкова евтина китайска стока от 3 баби пари не се правят но ако смяташ да го правиш наистина сигнала пада по трасето доста и за това ще ти трябва сериозно устройство а не направи си сам. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 21:52 Заглавие: Re: РАДИО ЗА РАДИОТОЧКИ КАК ? |
|
|
| naasko написа: | | Здравейте, върти ми се в главата да захраня в едно селце изградената радио мрежа до преди половин година си функционираше и все още е в изправност но я спряха по незнайни причини. Та въпроса ми е какво ми трябва за да захраня около 500 радиоточки. Предполагам не е невъзможно |
Вече почти не се поддържат от БТК понеже няма пари там. Имаше мисля по стълбовете съгласуващи трансформатори 120/30 волта. Усилвателя беше с транзисторна схема 100 вата пак с изходен трансформатор..ако не се лъжа |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
Не искам да го правя за пари а за спорта дори да не се получи точно каквото искам. А за лиценза съмнявам се, че ще ме подгонят че съм пусанал някакво си радио по кабел на пенсионери ) |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юни 04, 2006 23:34 Заглавие: по темата |
|
|
На една радиоточка и сложи 0.5 вата така излиза че ще ти трябва 250 вата.Сложи 50 вата загуби.Две стапала по 200 вата (да има и резерва по мощност, освен тази загубната) на 240 волта ще ти свършат добра работа.В зависимост от разстоянието, на което се пренася енергията, стапалата могат и да бъдат на 120 волта, а и трябва да знаеш какъв е фидерния трансформатор които смъква високото изходно напрежение до стоиност подходяща за една радиоточка а именно 30 волта.Препоръчвам ти стапала ЕМС 1511 (2 броя), УМ200/240 ВСС (2 броя) и УМ100/240 ВС (4 броя). _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
|