| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martins Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 8:08 Заглавие: Проблем с усилвател - вие по оборотите на двигателя |
|
|
| Здравейте измайсторих си един усилвател с чип HA13158A и се получи следния проблем. Като запаля двигателя на автомобила и усилвателя започва да вие. Мислих че това е защото нямаше филтър на захранването, но и след като монтирах пак продължи да вие. После установих че вие след като включа чинчовете на входовете на усилвателя. Незнам може би трябва и някакъв филтър на входа да сложа. Ще съм благодарен ако някой може да ми помогне, да даде съвет какво да направя за да го няма този брум, защото въобще не е приятно. Мерси предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 9:08 Заглавие: |
|
|
| А екраниран ли е ? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 9:44 Заглавие: |
|
|
| Усилвателя или кабела, кабела е екраниран и то доста качествен също и чинчовете. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно смущението влиза през масата - има разлика в масата на усилвателя и източника на сигнал. Опитай да ги захраниш от една и съща точка и захранването им да минава през един и същ филтър _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:39 Заглавие: |
|
|
| Аз филтъра съм го монтирал вътре в усилвателя. Но забелязах че когато вързвам чинчовете на реботещ дригате и усилвател съответно и когато махна единия и брума се увеличава и аз си помислих че е от масата при CD-to. Възможно ли е да е от тва че усилвателя взима маса директно от купето а CD-то от другаде. Н интересното е че като махна кабелите за звука иняма никъв брум. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
Свържи масите на едно и също място _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
| martins написа: | | ...забелязах че когато вързвам чинчовете на реботещ дригате и усилвател съответно и когато махна единия и брума се увеличава ... |
По кабелите за сигнала тече изравнителен ток за масата. Като изключиш единия от двата, съпротивлението нараства двойно (грубо казано) и изравнителният ток прави двойно по-голямо напрежение, т.е. двойно по-голям брум.
П.С. А когато кабелите са във въздуха такъв ток не тече (няма от къде да дойде) и брум няма
Свързваш двете маси заедно от едно място и брум няма да има. Най-добре свържи захранването на плеъра близо до платката на усилвателя за неговото захранване и оттам вече по кабела на усилвателя си пускаш захранване и за двете. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 14:28 Заглавие: |
|
|
Ами колега като си правил схемата за това HA, да беше разделил сигналната маса и захранващата маса /примерно през 22ohms и в паралел 0.1uF/ и да беше свързал захранващата към захранването, а сигналната - към входните букси САМО. То затова всички авто - чипове са с + и - входове /диференциални/ или поне имат отделен крак "сигнална маса"
Хайде успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 8:16 Заглавие: |
|
|
Мерси колеги за помоща, наистина не съм догледал схемата и си има отделна маса за входния сигнал. Довечера ще направя корекцията на усилвателя.
Мерси отново  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 12:11 Заглавие: |
|
|
Готово . Разделих масата на входа с масата на ахранването и всичко е 6. Мерси за помоща. |
|
|
 |
|