Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лампа за проектор BENQ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 15:29    Заглавие: Лампа за проектор BENQ Отговорете с цитат

Някой правил ли е такова упражнение ,клиента твърди ,че лампата е за смяна ! Дали се намират или се сменят заедно с рефлектора? Пък и как да определя за смяна ли е -яркостта ли е паднала ,може ли да е замърсен рефлектор? Цените са главозамайващи от 250 до 350 паунда ,тук в България намират ли се? Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
кост
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Лампата има определен живот и трябва да се смени.Симптомите на износена лампа са: намаляване на яркоста, неясно изображение.Тя е сглобена еденица с рефлектора и не може да се намери отделно.Лампата спада към консумативите и трябва да я търсиш при представителя за марката.За съжаление такива са цените.Ако не те устройват провери в магазините "За един лев".
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

А не може ли в тези дето пише за 1,2,3,5 10 20 ...400 лева! Шегата настрана ,но мен цената не ме касае ,нека клиента да си прави сметката.Ако за всеки телевизор търсехме части от производителя...Пък ти ако знаеш къде му е представителството дай насока ,иначе това са общи приказки ,които и аз мога да се сетя!
Върнете се в началото
кост
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам че клиента винаги иска да е нещо дребно и евтино като рез. част, но никой не ни е виновен че ние сме бедни.В Англия цената на лампата не прави впечатление.Не знам къде е представителството на
BENQ.Ако знаех още първият път щях да ти кажа.Търси го (ако въобще има в България) из нета.Аз търсих преди време лампа за NEС
но не успях да намеря нито лампа нито представителство и проектора още седи на рафта в сервиза.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би имат някъде представителство ,но клиента си е мислел цена към 150 лева Very Happy Very Happy . При включване изписва ,че ресурса на лампата от 2000 часа е изтекъл ,но после работи ,дали е с намалена яркост -може би ,но на 2х2 метра екран на тъмно е добре ,ще му предложа да си го гледа така ,докато може!
Върнете се в началото
Кост
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип производителя дава някакъв ресурс, но лампата изкарва повече.Някой поектори имат брояч на часовете и като превиши дадена стойност почва да дава този надпис.Ако влезеш в сервизен режим и нулираш брояча надписа може да не се появява повече, докато отброи следвщите часофе.Аз не знам как се влиза в сервизен.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети