| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 16:23 Заглавие: anubis a ac |
|
|
| Колеги,телевизор Philips 17aa3346 колекторната намотка на тхо даваше 30 ома към маса и останалите намотки.Смених тхо-то и екрана светна,всички напрежения са нормални,но няма OSD и никаква реакция от клавиатурата и дистанционното.Мирише на процесор.Той е TMP47c834N/133.Дай те идеи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
| Смени паметта най напред с празна май тръгва... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
Нямаш 5в за захранване на процесора а са около 4в.И като тръгнеш назад по веригата ще стигнеш до ТХОто.Проследи изхода за петте волта и ще видиш че след диода имаш около 6.5в Тия волтове са малко. Има два начина да ги вдигнеш единия е да навиеш две намотки на ТХОто и ги включиш последователно към намотката за 5те волта а другия е да сложиш след диода още един диод. Но най добре става по първия начин. Просто на новите ТХОта не са добре направени намотките.Гарантирам ти 200% че дефекта е там.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:29 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Тия волтове са малко. Има два начина да ги вдигнеш единия е да навиеш две намотки на ТХОто и ги включиш последователно към намотката за 5те волта а другия е да сложиш след диода още един диод. Но най добре става по първия начин. Просто на новите ТХОта не са добре направени намотките. |
коцев, първия начин е обясним, но втория ми е голяма чуденка  |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:29 Заглавие: |
|
|
| Колегата Коцев е прав с 5те волта особено ако тхо-то е китаиче |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:46 Заглавие: |
|
|
Е ако не си е измерил 5-тте волта имаше ли смисъл да се обаждам  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Е ако не си е измерил 5-тте волта имаше ли смисъл да се обаждам  |
И генератора, и ресета, и наличието на H и V сихнхроимпулси на процесора (макар, че последните не обясняват неработенето по IR и локална клавиатура, но първите две + захранването са добра оценка за състоянието му)  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:06 Заглавие: |
|
|
коцев, първия начин е обясним, но втория ми е голяма чуденка
Пак не можах да си открия миналогодишната тема за проблема ми с такова ТХО. Явно никога няма да мога се науча да ползвам архива.А там твърдо си спомням че някой препоръчваше това свързване на още един диод след оригинално поставения и напрежението се вдигало с около 2в.Мисля че някъде в началото на годината беше темата ама аде...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | коцев, първия начин е обясним, но втория ми е голяма чуденка
Пак не можах да си открия миналогодишната тема за проблема ми с такова ТХО. Явно никога няма да мога се науча да ползвам архива.А там твърдо си спомням че някой препоръчваше това свързване на още един диод след оригинално поставения и напрежението се вдигало с около 2в.Мисля че някъде в началото на годината беше темата ама аде...  |
Коцев може да падне с 2 волта ама няма как да се вдигне с диод Само с навиване му е майката _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:34 Заглавие: |
|
|
Незнам колко китайчета сте сменяли,но на 14 инчов,никога не имало проблем с китайско ТХО.
Така че по-добре да си търси колегата проблема.
А това с втория диод,просто нямам думи
Виж с кондензатори м/у тях,може и каскада да си направи 
Последната промяна е направена от DICHI на Пон Юни 05, 2006 22:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|