Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Към ВСИЧКИ ТВ техниците!!!: - КАК ДА СЕ ОПРАВИ това....?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yesss
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 8:52    Заглавие: Към ВСИЧКИ ТВ техниците!!!: - КАК ДА СЕ ОПРАВИ това....? Отговорете с цитат

Здравейте на всички!
Имам телевизор PHILIPS 29PT9020/12 на който се забелязва при синия фон на ТВ когато няма сигнал една дразнеща вертикална бледа черта, като сянка от горе до долу по средата. Вижда се и при черен екран когато се изсветли яркоста като някаква сянка - също се забелязва по-време на еднотипен движеш се фон-разстер примерно, когато гледаш футболен мач на основата на зеления терен, също и в светло тъмен фон на предавания. Проверих още 5-6 телевизора от същия модел при които чертата-сянка я има. Видях, че при следващия модел след този, а именно PHILIPS 29PT9521 - тя липсва и всичко си е наред. Иначе забележки от към качество на картината, сходимост, фокус и други изобщо нямам. ТВ-то ми е в гаранция.
ВЪПРОСЪТ МИ Е КЪМ ВСИЧКИ ВАС, КОИТО РАЗБИРАТЕ ОТ ТЕЗИ НЕЩА:
- Как може тази дразнеща бледа черта-сянка да бъде примахната?
- Това дали е фабричен проблем на кинескопите точно при този модел на PHILIPS 29PT9020/12 ?
- В този случай какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря за всички компетентни отговори!!!
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ТВ-то ми е в гаранция.

В сервиза на посещение :D Very Happy Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
хост
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 14:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига си ни занимавал с тези безмислици!На 95% от участниците в форума им е омръзнало от клиенти намиращи несъществуващи дефекти.Как така само ти забелязваш тази черта и никой друг?Сам казваш, че и други апарати от този модел я имат.Значи това е положението!
П.П. РАСТЕР се пише без З!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

хост,
съществува и още как! ДРАЗНИ, ще ти чупи очите. И моля не съм виновен, че вносителите Ви вързват проблеми със закъснител. Много добре се знае (неофициално разбира се), че 80% от вноса и разспространението на телевизори в България е много далеч от нормалното 1 качество. За съжаление на клиентите и сервизите има дълго за напред да се лутаме това или онова защо не е направено като хората.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

P.S. .... М/у другото някой каза сервиз, ако всички се държат като горния коментатор .... майка ни жална на всички отиващи в сервизите. То ако можело изобщо да няма проблеми и само заплати да се вземат. Не разбирам що за глупаво поведение!?
Върнете се в началото
makom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
P.S. .... М/у другото някой каза сервиз, ако всички се държат като горния коментатор .... майка ни жална на всички отиващи в сервизите. То ако можело изобщо да няма проблеми и само заплати да се вземат. Не разбирам що за глупаво поведение!?

А ти какво искаш да ти се каже-как се ремонтират телевизори ли? Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:58    Заглавие: Отговорете с цитат

makom,
що за коментар е горния за измислените проблеми?
Върнете се в началото
makom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми се коментира какво е казал Хост защото ще се почне една......
Но колегата Vlad_o e прав- в сервиз !
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се, че в сервиза! Аз ако съм можел да решавам такъв род проблеми не бих търсил вашето съдействие. Обърнах се към всички, защото истината за решението е някъде сред вас. Лично аз винаги помагам на когото мога, стига да ми е в компетенцията. В повечето случай по-принцип проблемите съществува, но не явно като по каталог на повреда която е общоприета за такава.
Благодаря все пак! За съжаление, както винаги на края човек остава сам с повредата...
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

[[/quotТо ако можело изобщо да няма проблеми и само заплати да се вземат. Не разбирам що за глупаво поведение!?e]

Само ти ли да взимаш заплата?Другите не.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети