|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 9:16 Заглавие: |
|
|
Няма проблеми да се направи бягаща светлина с релета, неудобство са големите електролитни кондензатори, самите релета и това че броят им зависи от броя на зададените групи лампи или диоди, но пък почти няма ограничения за мощността. Схемата с пика е много добра, евтина с повече възможности но пък няма предимствата които дават релетата. Естествено отново трябва да се намеси принципа на целесъобразността , знаеш какво искаш, имаш различните варианти за изпълнение, преценяваш за какво ти трябва, с какви възможности и за колко пари. _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:18 Заглавие: |
|
|
| Какво е предимството на релето пред PIC-а? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 7:26 Заглавие: |
|
|
| EveLin написа: | | Какво е предимството на релето пред PIC-а? |
Мисля че предимствата и недостатъците на двете схеми са очевидни и няма смисъл да ги обсъждаме. Както писах по горе, всеки решава какво иска да прави и в зависимост от това избира вариант.
Мигачите на колите са пример в който по целесъбразно се получава използването на реле вместо пик. Релето не се нуждае от софт, в зависимост от релетата могат да се включват лампи за високо напрежение с голяма мощност, релето е по шумоустойчиво от пик-а и т. н. Същото може да стане и с пик-а но ще излезе дебело, а за предимствата на пика не ми се пише, тъй като явно ги знаете  _________________ home studio |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|