| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lizard Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 19:30 Заглавие: Ремонт на car усилвател |
|
|
Имам проблем сега с един усилвател с транзистори IRFZ44. Ето какво се случи дойде за ремонт с обяснението че е бил включен говорител на него и е изгорял бушона (20А ). Въпросното момче сменя бушона и го пуска пак, и какво става размирисва се яката, след което усилвателя идва при мен! Смених два от транзисторите обаче след като се включи греят страшно много Единият даже изгоря почти веднага след като го включих. Видими проблеми други по платката няма като съм звънял повечето елементи. Филтриращият кондензатор на захранването е изгорял и не съм го сменял, може ли да е от него Question Някакви идеи .... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 20:04 Заглавие: |
|
|
| В София се продават масово фалшиви IRFZ44N иди в "KSP electronics" на Самуил срещу училището.Там онзи ден си купих IRFZ48N с които вчера отремонтирах един "BLAUPUNKT" 4х100 вата.Много са читави...Ако проблема остава мери крайните транзистори на усилвателите |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
Разкачи крайните транзистори от захранването пък тогава го ремонтирай.Като излязат напреженията + и - там вече си наред .После виж крайните на дватаа канала -най вероятно имаш в единия мост издънен или няколко транзистора _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 21:47 Заглавие: Re: Ремонт на car усилвател |
|
|
Ето това:
| Lizard написа: | | Видими проблеми други по платката няма като съм звънял повечето елементи. Филтриращият кондензатор на захранването е изгорял и не съм го сменял, може ли да е от него .... |
нещо не го разбрах съвсем  |
|
|
 |
Lizard Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:03 Заглавие: |
|
|
Забравих да спомена ампеража без включен говорител стига 8 ампера  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:05 Заглавие: |
|
|
| Lizard написа: | Забравих да спомена ампеража без включен говорител стига 8 ампера  |
около половин ампер трябва да е  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| Това нещо има ли някакъв тример за регулиране тока на покой ? |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 23:09 Заглавие: |
|
|
Виж базовите разистори на мощните транзистори случвало ми се е няколко пъти да прекъснат и транзистора да се запуши и отпуши откъм пластмасата  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 8:09 Заглавие: |
|
|
Lizard написа:
Видими проблеми други по платката няма като съм звънял повечето елементи. Филтриращият кондензатор на захранването е изгорял и не съм го сменял, може ли да е от него ....
Е щом е изгорял значи си направи изводи как е изгорял усилвателя. А сега да ти помогна --> очевидно не е изгорял при връзването на говорителя а при обратно включване на захранване. Иначе обясни ми как е изгорял филтриращия кондензатор???????!!!!!!!!
А ако съм прав то пораженията ще са почти навсякъде --> интеграли/ транзистори/ управление???????
Успех |
|
|
 |
Lizard Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 20:31 Заглавие: |
|
|
| Блаодаря на отзовалите се, усилвателя е оправен! |
|