| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 9:59 Заглавие: Цветен фон на BEKO 15K69TXS |
|
|
| То целия телевизор BEKO 15K69TXS е събран в TDA9345.Недостатъка му е че Фона в горната полвина на екрана е ЯРКО син,а в долната полвина е ЯРКО червен.Инак цветовете и зелено и бяло в образа си ги има макар и да имат някаква разлика в двете половини.Цялото това нещо се разграничава от една парабула обърната нагоре като върха и е в центъра на екрана а в краищата започва на височина 5 см от долната част на екрана,като в допирната част има силно виолетов цвят.Някой имал ли е подобен случай? На какво може да се дължи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 10:35 Заглавие: Re: Цветен фон на BEKO 15K69TXS |
|
|
| marin_bonchev написа: | | То целия телевизор BEKO 15K69TXS е събран в TDA9345.Недостатъка му е че Фона в горната полвина на екрана е ЯРКО син,а в долната полвина е ЯРКО червен.Инак цветовете и зелено и бяло в образа си ги има макар и да имат някаква разлика в двете половини.Цялото това нещо се разграничава от една парабула обърната нагоре като върха и е в центъра на екрана а в краищата започва на височина 5 см от долната част на екрана,като в допирната част има силно виолетов цвят.Някой имал ли е подобен случай? На какво може да се дължи? | Ако телевизора е падал или при транспорт е друснат силно наи вероятно е изместена маската на кинескопа.по описанието на тжа ми прилича |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 10:45 Заглавие: |
|
|
| Твърде възможно да е маската ,но може и да е силно намагнитизиран или да има проблем във вертикалното,случвало се е,не точно при BЕKO но се е случвало .Аз бих пробвал кинескопа с друго шаси. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 20:38 Заглавие: |
|
|
здравейте колеги,
според мен е кинескопа, най-вероятно е изпускан. искам да попитам колегите някой знае ли как се влиза в сервизния режим на тези шасита. със сервизния пулт не става, минаха през сервиза 2 бр. BЕKO едночипов вариант тдахххх. опитвах само за проба, но не успях да стартирам сервизния режим, а скоро не съм имал контакт с "роял сервиз" да ги питам за тези нови шасита. |
|
|
 |
|