| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 18:45 Заглавие: Каква е разликата между каскада и ТХО |
|
|
| Каква е разликата между каскада и ТХО |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 18:51 Заглавие: |
|
|
Това,надявам се,е шега за разведряване на обстановката....  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 18:59 Заглавие: |
|
|
| не е. Любител съм и искам да знам |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 19:18 Заглавие: |
|
|
Ми май няма разлика щом двете вършат една и съща работа .ХАЙ НАЗДРАВЕ  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
Под ТХО обикновенно се разбира - Трансформатор за Хоризонтално Отклонение, по същество повишаващ трансформатор работещ на честотата на редовата развивка.
"Каскадата" е по същество изправител и умножител на напрежение. С нейна помощ напрежението на единия от изводите на ТХО-то се "довежда" до необходимото за високото (анодното) напрежение на кинескопа.
В съвременните телевизори (и монитори) двете неща са съвместени в един корпус и пoнятието е FBT (Flyback transformer).
Темата ще я преместя в друг раздел. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 23:27 Заглавие: |
|
|
Като сме почнали с подобен тип въпроси:
Замяната на кинескопа на един телевизор може ли да се осъществи със всеки друг със същите размери и размер на шийката? Или има и други параметри, на които трябва да се обърне внимание?
Има ли разлика в големината на тока, който тече през електродите на кинескопи с различни диагонали? Мисълта ми е следната: ако се съмняваме в изправността на кинескопа на един телевизор, то можем ли да свържем платката на кинескопа и високото към друг кинескоп с коренно различни размери (е разбире се ще свържем и отклонителната на втория към шасито не телевизора, който ремонтираме )  |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 23:42 Заглавие: |
|
|
A защо вие уважаеми Госте ремонтирате ??? Няма ли TV сервизи около вас ? (незнам от къде сте)  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 6:20 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
Замяната на кинескопа на един телевизор може ли да се осъществи със всеки друг със същите размери и размер на шийката? Или има и други параметри, на които трябва да се обърне внимание?
|
Не може да се отговори еднозначно , но по скоро клони към да , но това не означава че можеш да вземеш кинескопа и просто да го поставиш .Emil Evtimov в случая е прав , има сервизи за тази цел. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 9:10 Заглавие: |
|
|
на ? на Emil Evtimov: еми защото се уча. Съмнявам се някой в началото да не е задавал тъпи въпроси.
А нещо по втория въпрос можете ли да ми кажете? |
|
|
 |
ИванІІ Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 9:15 Заглавие: |
|
|
| А и да допълня, че госта дето е задал ? за разликата м/у каскада и ТХО е друг. Аз просто използвах темата му. |
|
|
 |
|