|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 22:14 Заглавие: JVC |
|
|
Здравейте,колеги!
Искам да ви попитам за това JVC шаси 11AK30A4.Два дни вече се боря с него и никакъв резултат.Когато дойде беше с дефектно захранване.В момента захранването работи нормално,но когато е в чакащ режим Q804-BC548 започва да загрява и не след дълго дефектира,а когато е в режим работа IC118-TL431 започва да загрява и най-вероятно ще дефеттира и тя до 5 минути.Докато работи в режим работа не намирам отклонения в работата на телевизора.Отклонението което забелязвам е че когато дойде за ремонт С827-4700мф на 16 волта се беше издул.Сега съм го заменил с нов,но когато е в чакащ режим върху него са 30 волта,а в когато е в режим работа са 9 волта.Пробвах доста неща,но няма резултат.Въпроса ми е:Някой имал ли е такъв дефект?Да не е стандартен за тези шасита?И ако някой има схема моля да ми я изпрати!Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 22:30 Заглавие: |
|
|
Немалка е вероятноста оптрона да прави врътки.Ценерчето D801-6,8 в. сменял ли си го?В тази верига тока е малък,че да греят.D891,892 я ги смени за проба.R807 беше ли опукал?Имате поща _________________ Иво Банов |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 22:49 Заглавие: |
|
|
Схемата е в пощата ви.Напреженията може би са за по-голям кинескоп.Ето какво съм измерил на това шаси.
D808-116,9v - (11,3v)-St-by
D810-13,3v - (0,9v)-St-by
D805-12,7v - (1,3v)-St-by
D803-10,1v - (9,7v)-St-by
D806- 9,9v - (0,7v)-St-by |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за бързия отговор и схемата!И оптрона,и ценера,и куп още неща са сменени с нови,но ефект няма.загряват здраво и 431,BC и ценера.Два дни се боря с него,сега временно е оставен да отлежи,че имам и други тв-та,ще разгледам внимателно,тази нощ схемата и утре ще го боря пак.Не мога да повярвам,че толкова елементарна автоматика не мога да я отремонтирам.Ако някой се е сблъсквал с този проблем,моля да го сподели. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 8:14 Заглавие: |
|
|
| dimitar_cher написа: | | Благодаря за бързия отговор и схемата!И оптрона,и ценера,и куп още неща са сменени с нови,но ефект няма.загряват здраво и 431,BC и ценера.Два дни се боря с него,сега временно е оставен да отлежи,че имам и други тв-та,ще разгледам внимателно,тази нощ схемата и утре ще го боря пак.Не мога да повярвам,че толкова елементарна автоматика не мога да я отремонтирам.Ако някой се е сблъсквал с този проблем,моля да го сподели. | Смня ли кондензатора на 115в?Ако не си смени го |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 8:54 Заглавие: |
|
|
| Да,не само 47/160,но и в другите вериги.Претиснявам се,че С827-4700мф на 16 волта,в чакащ режим върху него има 30 волта и според мен нещата са свързани нещо с това.След малко отивам да се боря с него,защото минаха вече 4-5 дни.Ще пиша за резултата |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
| а тиристора здрав ли е , работили коректно тази верига.провери с817,q802,a da i ценера d801 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 11, 2006 19:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
И днес се зенимавах около час,всичко е здраво.Единственото,което не е пробвано е теристора,но нямам и такъв.Някаква идея с какво може да се замени?Струва ми се,че има някакво възбуждане,защото като откача кондензатора 120 пф(RC-групата)спират да греят,но не може да премине в чакащия режим.Това е засега.Благодаря на всички,които се отзоваха! |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 14:53 Заглавие: |
|
|
| А смени ли го този 120пф. За С817 ли става дума. |
|
|
 |
R_ARENA Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 20:22 Заглавие: Re: JVC |
|
|
| dimitar_cher написа: | Здравейте,колеги!
Искам да ви попитам за това JVC шаси 11AK30A4.Два дни вече се боря с него и никакъв резултат.Когато дойде беше с дефектно захранване.В момента захранването работи нормално,но когато е в чакащ режим Q804-BC548 започва да загрява и не след дълго дефектира,а когато е в режим работа IC118-TL431 започва да загрява и най-вероятно ще дефеттира и тя до 5 минути.Докато работи в режим работа не намирам отклонения в работата на телевизора.Отклонението което забелязвам е че когато дойде за ремонт С827-4700мф на 16 волта се беше издул.Сега съм го заменил с нов,но когато е в чакащ режим върху него са 30 волта,а в когато е в режим работа са 9 волта.Пробвах доста неща,но няма резултат.Въпроса ми е:Някой имал ли е такъв дефект?Да не е стандартен за тези шасита?И ако някой има схема моля да ми я изпрати!Благодаря предварително! |
къв оптрон му слагаш трябва да е 817 в първичната част на захранването има един SMD кондензатор да не си го изхвърлил?? _________________ Моля посетете ТОЗИ ФОРУМ http://forum.procom-vd.com
Предварително ви благодаря
ProCom VD - JONIKS-SERVIZ Forum
ProCom VD Ltd. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|