| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 11:35 Заглавие: |
|
|
Ми удома има Юност 406 със зелен кинескоп за стар монитор. Освен това е 120 градуса а не 90 като оригиналния. На телевизор София 31 също съм виждал такова преправяне. Ама за голям телевизор да сложиш примерно 25 или 29 инчов кинескоп вместо 21 е съвсем друго нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ИванІІ Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 13:28 Заглавие: |
|
|
| Интересува ме дали ще има изгоряла електроника след такава замяна? Не говорим за постоянна работа, а за няколко минутна проба. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 16:47 Заглавие: |
|
|
Пробвай и тъкмо после ще ни кажеш гори ли нещо или не  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 19:55 Заглавие: |
|
|
Разликата е най вече в отклонителните бобини и по скоро във веригата за корекция на изкривяванията, затова трудно може кинескоп 120º да се смени със 90º и обратно, но че е невъзможно. Съществена разлика в напреженията на електродите на различните кинескопи няма, но за жалост има разлика в напреженията на намотките на марковите ТХО и ментетата. _________________ home studio |
|
|
 |
ИванІІ Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 22:13 Заглавие: |
|
|
| При по-голям кинескоп би трябвало да има по-голяма консумация от към 2ри Анод. Прав ли съм? Та с други думи би ли издържало ТХОто на ТВто с малко екранче. Предполагам, че ако ТХОто не е някакво менте няма да има проблеми |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 22:34 Заглавие: Ето и едно мнение от мен |
|
|
На Юностите смяната на кинескопчето със 120 градусово е елементарна операция. Правил съм я много пъти и съм виждал правено и от други.
За по-голямите размери чернобяли ТВ, смяната с неоригинален кинескоп също.
За по-старите - цветни - също ставаше, като условието беше да използуваш старата отклонителна система. Разбира се размери, фокус, ускорение се донатъкмяваха.
За съвременните ТВ нищо практическо не мога да кажа, защото нито съм правил, нито съм виждал, но ако проблема беше мой, сигурно бих опитал някакъв вариант, в зависимост от това, с какво разполагам и на колко ракии съм.  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| Темата стана злободневка ще задам въпроса тъка при 21инча и при 29 инча колко е напрежението и какъв е тока? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 8:25 Заглавие: |
|
|
Обикновено при 29 напрежението за захранване на развивката е малко по-голямо за да се получи и по -голям отклонителен ток.А относно втори анод все се въртим около 25 до 27 киловолта.Тока също при повечето кинескопи е 1 до 1.3 милиампера и той се изменя при изменение на изображението.По принцип не се препоръчва на ТХО от по-малки кинескопи да се забучи по-голям кинескоп.Обратното няма проблеми  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ИванІІ Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 10:41 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | По принцип не се препоръчва на ТХО от по-малки кинескопи да се забучи по-голям кинескоп. |
Защо  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 10:55 Заглавие: |
|
|
То ти е написано. Напреженията и токовете са малко по големи, съответно кинескопа е по мощен. Все пак никой не те спира да опиташ.  _________________ home studio |
|
|
 |
|