Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BLAUPUNKT IS63-49VT сега накъде.....
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 16:20    Заглавие: BLAUPUNKT IS63-49VT сега накъде..... Отговорете с цитат

Колеги КОЦЕВ съм.Проблема е следния.Екрана свети бяло с обратен ход като дам повечко ускоряващо напрежение няма и звук.Пробвал съм с здрав тунер платка МЧУ платка RGB платка телетекс смених и интеграла ТЕА 5101 на платка кинескоп. Слагах и друга памет .Няма и няма звук и картина .Пускам видеосигнал пускам междинна неще и неще.SSC го имам идеален.Телевизора се гаси и пуска с ДУ.Настройващия блок отпред работи всичко. Въпроса ми е дали процесора не запушва нещо за да нямам и звук дори.Засилете ме нанякъде да дълбая.......
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Kакви напрежения имаш на sda и scl ? С коя ИС е стереодекодера?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-общо.... ниско напрежение на катодите(или ниско +200в); прекъсната решетка;
високо Ускоряващо(ТХО,потенциометър или утечка към Фокуса).
Като се включи ТВ-то, веднага ли излиза ярък обратен ход, или постепенно се появява. Можеш ли да го махнеш с ускоряващия ? ДАй малко инфо за чиповете.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги най после съм пред домашния комп.Давам сега най подробна информаци.Телевизора е с шаси на Grundig.На платките пише само 29-304 а на баш грундиковите е 29-504 но нямат никаква разлика.Същите ги има в Grundig 4410 и от нета съм ги свалил схемите им.Телеизора дойде след удар от гръм.В захранването всичко беше заминало.След като го направих вдигна високо но едвам едвам се вижда светлина.Сувеличаване на ускоряващото екрана светва до ярко бяло с обратен ход. ( сега ми идва на акъл че може нещо по АБЛ да бъде) .Платката на кинескопа не ес транзистори а с ТЕА5101 и съм я сменял.Правих следния експиримент. Махам тунера (той е на куплунг) пускам пеждинна честота и с осцилографа следя сигнала след пафа влиза в схемата и там мисля че беше 9краче изход видео излиза сигнал.Също на 8кр.го имам и от него през филтър влизат в 7кр. и там както е дадено по схема има ключ който да превключи и да излезе на 6 кр. и от там към RGB.На това краче неще да излезе нищо.Неще икато подам само видео сигнал на RGB. Пък и говор няма а по ниска работи. Забравил съм да пиша че процесора е SDA2083-A015. Но пък той изпълнява всички команди отпред на панела и с ДУ.RGBто е с ТДА4650 ТДА 3505 зак. линия ТДА 4660 и съм ги сменял имат и нормално захранване. Затова ви пиша.....КОЦЕВ . Изписва ме като гост но както казах и по рано имам проблем с доставчика и обещаха твърдо за утре да го оправят.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 22:12    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

Коцев, защо не си видиш ТДА 8442, този модел мисля, че трябва да я има, на основната платка е / тя е интерфейс между И2C шина и декодера/ Имал съм няколко случая с Grundig с нея, ефектът в един от тях беше същият. Успех!
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2004 4:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега от допълнението вече е ясно че, Обратния ход не е дефект, а само ефект от увеличеното Ускоряващо.
Цитат:
... и от него през филтър влизат в 7кр. и там както е дадено по схема има ключ който да превключи и да излезе на 6 кр. и от там към RGB.На това краче неще да излезе нищо.Неще икато подам само видео сигнал на RGB.
Означава ли това, че и на 3кр. ( външен AV вход, от изв.20 наEvro-scart), и на 7кр.( вътр. TV вход) имаш сигнал, а на изхода - 6кр. няма никой ? Ако е така, свържи с кондензатор 10мкФ пистите на 7кр. и на 6 кр., а 6кр. го прекъсни. ( да тръгне за пробата сигнала нататък)
А звука може процесора да го запушва, когато липсват синхроимпулси.(
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2004 6:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша от дома. На 7кр. имам сигнал имам ина изхода на 20 Evpo-scart но като мина на AV и подам само видео неще пак.Аз прекъсвах веригата на 6 и 7 краче и подавах сигнала от 7 на 6 краче (само че без кондензатор) и синала пада много почти го няма.Вадя платката за телетекса и на RGB и пак пада много сигнала а нямам късо никъде по основната пратка.Според моите науки както съм махнал тунера и телетекса и са останали радиоблока и RGB като подам междинна или видео трябва да излезе нещо.Единствено като допирам уреда да меря по крачетата на TDA5101 през екрана пробягват цветни снежинки в зависимост на кой цвят меря излизат червени сини зелени.След 9ч съм в сервиза и го почвам отново и тогава мога още по подробно да меря и ви пиша.Между другото той ще направи месец при мен и много време съм му отделил а имам и още десетина такива с какви ли не дефекти.Споздрав КОЦЕВ.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2004 6:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво напражение имаш на 11 кр на ZF - модула ?
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2004 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

На 11краче имам 12в
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Сеп 30, 2004 8:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
На 11краче имам 12в

на 5кр на паметта SDA имам 1.3в на 6кр SCL имам 4.8в
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети