|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 22:04 Заглавие: Съвет относно кутия за светодиоден часовник |
|
|
Здравейте,
преди време писах в какво да ецвам голяма платка - 20х30 см. Направих си нещо като аквариум от плексиглас и силикон (20х32х5). Платката се ецна екстра. На нея съм сложил около 228 свето диода - 114 зелени и 114 червени - 8 седем сегментни цифри с по четири диода на сегмент. Идеята е да се забелязва от по-далече. PIC-а, който ги управлява работи и след още малко екстри програмата ще е напълно готова. За сега работи и се опря до кутията. Тука идва и молбата ми за съвет за кутия. Диодите са кристални и се виждат добре ако се гледат относително централно. На първо четене с бял плексиглас 2мм, който ми попадна за лицевата страна, светлината се разсейва добре и ъгъла на видимост се разширява достатъчно.
Първото ми питане е дали се намира друг материал който да е тъмен (например черен) и прозрачен. Дали има такъв плексиглас?
Второто ми питане е доста по общо, но може би и на други би им било интересно. Какви са различните видове пластмаси и какви са предимствата / недостатъците им, който могат да се използват (сте използвали) за кутии? Може ли да препоръчате инструкции, инструменти и т.н. за обработката им и направата на кутии? Чувал съм за полистирен, полистирол, плексиглас, поли... не знам си какво и т.н. Ако имате връзки къде да се ограмотя, моля пишете.
Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 6:51 Заглавие: |
|
|
...Полиестер, Полибензенат , поликарбонил , тефлон ...
Сякви има.
Аз имам малко опит с поликарбоновите.
Бяха ми попаднали едни сини плоскости и стана доста добре он има едно но.
Пропускат свтлина перфектно но се топят при доста ниски температури.
И съвета ми е да не пробваш с тях освен ако не ти се чисти стопилка от пластмаса...  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|