| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 8:00 Заглавие: Копиране на дискети на 8-битов копютър |
|
|
| Някой спомня ли си как се копира от една на друга дискета при наличието само на едно флопи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 8:52 Заглавие: |
|
|
Със софтуер. И периодично ти казва ... извади тая, сложи оная. Кой точно беше софта, не помня. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
Дали се не казваше locksmith ? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 10:31 Заглавие: |
|
|
в DOS нямаше ли някаква команда?Някакви стари спомени ме мъчат? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 10:36 Заглавие: |
|
|
| vlad_o написа: | | в DOS нямаше ли някаква команда?Някакви стари спомени ме мъчат? |
имаше DISKCOPY в DOS, което под 80286 вършеше работа... ама сблъсъка ми с 8-ци е доста беден, да си призная  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 11:11 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Програми бол. Файл или цяла дискета? Защитена ли е? На моят 8A LockSmith я гълта наведнъж (с RAM модул) |
Дискетите са две, не са защитени. Целта е да се прокопират едно към едно. Потърсих в нета за LockSmith, засега не съм намерил от къде да я дръпна. Другите програми как се казват?
Diskcopy мисля, че се появява към ДОС за 16-битови като външна команда. |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 16:41 Заглавие: |
|
|
Може да се направи с някой емулатор(повечето могат да правят имиджи на дискети, както и да четат) за 8 битовия компютър, само че за целта е необходимо да има PC-то 5 инчово флопи. Или да се опита с някоя програма за Floppy disk Cloning, извършваща побитово копиране, но пак опира до голямо флопи.
А ако успееш да намериш Locksmit, как ще го запишеш на 8 битовата дискета без емулатор и 5 инчово флопи?
Ако дадеш малко повече инфо за 8-битовия компютър и операционната му система(ако я има) може да изскочи някой съвет. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 18:52 Заглавие: |
|
|
Абе и аз си помислих в първия момент "Защо не го копира на някоя по-съвременна машина с 5.25" флопи?", но се усетих, че те тия дискети на Правец 8 май не се четата на по-новите флопита.
Какъв капацитет бяха тия дискети... 140 кБ, 800 кБ? Дали са директен аналог на Apple II (Disk II)?
Ако имат нещо общо може да се погледне тук:
http://home.swbell.net/rubywand/Csa2DSKETTE.html _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 15:11 Заглавие: |
|
|
| до колкото си спомням ако въпросната програма или там глупост е писана на бейсик след като заредите дос слагате дискетата и пишете catalog или katalog и виждате как се казва въпросната програма. след като стартирате програмата run_+name и излезете трябва да проверите дали тя не е съхранена в паметта с команда list трябва да излезе програмата по редове мисля че се слага другата дискета и се записва но вече не помня с каква команда ставаше. |
|
|
 |
|