| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 21:57 Заглавие: ПРОБЛЕМ С КУТИЯ ЗА СУБУФЕР |
|
|
Искам да попитам дали някой не знае какъв говорител ще ми трябва
за субуфер с размери
Д-55см
Ш-30см
В-34см
Направил съм го от талашит.Мястото за говорителя е разположено
на около 20см от зад напред.5 пъти съм го уплътнявал с C200 и един
път със бял силикон.
Направих и филтър но не съм много сигурен дали е така както трябва.
Ако някой знае какъв ще ми свърши работа много ще съм му благодарен ако ми прати схемета му.
Ако някаой знае някой хубъв говорител който да вади хубъв бас
да пише на адрес [email protected] _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Psihopata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 22:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Искам да попитам дали някой не знае какъв говорител ще ми трябва | На големина или на мощност ? _________________ You can -- and should -- create Art and Beauty on a computer.
Computers can -- and should -- change your life for the better. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 17:38 Заглавие: |
|
|
Абе отиваш в специализиран магазин за говорители, аз съм от Русе, тука има един - "Аудиомания" и там има едни книжлета дето пише. Но трябва да се намери подходящият говорител, иначе няма да свири хубаво. Имай впредвид, че старите говорители са били с големи размери а са свирели слабо. Един нов от същия размер много ги надминава по мощност. Тъй че имай впредвид от коя година са чертежите по които си направил кутията. Посъветвай се в магазина! Надявам се, че не си забравил да туриш дунапрен от вътре, бас рефлектори...  |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 10:27 Заглавие: |
|
|
За 50 литра обем на твойта кутия може да сложиш 10" ~ 12" 80~130 вата говорител но трябва да имаш и съответния бас рефлекс и то първо се купува говорител и после се смята кутията спрямо неговите параметри така както си почнал от кутията много трудно ще постигнеш правилната комбинация, то не че няма да свири ама....  |
|
|
 |
TribaL Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
| Случайно някой да знае дали е нормално буфера ми да загрява. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 18:07 Заглавие: |
|
|
| TribaL написа: | | Случайно някой да знае дали е нормално буфера ми да загрява. |
Нормално е да ти загрява магнита на говорителя ако го усилваш повечко. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 18:52 Заглавие: |
|
|
recket, много ти е объркана методиката. Кутията се прави за говорителя, а не обратното. Никой няма да може да даде "най - точен" отговор на въпроса ти. Сложи такъв говорител какъвто те кефи, ако ще като външен дизайн или пък някаква субективна преценка за звук. Пробвай там! _________________ home studio |
|
|
 |
TribaL Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 19:45 Заглавие: |
|
|
| Ама от интегралите или там как се наричат от там топлината ми отива на магнита на говорителя!!!И затова ми се струва че не е кои знае колко нормално, а преди даже ми се деформираше сигнала от тая топлина!!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 20:01 Заглавие: |
|
|
| TribaL написа: | | Ама от интегралите или там как се наричат от там топлината ми отива на магнита на говорителя!!!И затова ми се струва че не е кои знае колко нормално, а преди даже ми се деформираше сигнала от тая топлина!!! |
Айде бе , добре че няма раздел "бисери", че щеше да грабнеш приза  |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 20:10 Заглавие: |
|
|
| ако ти е тънък талашита 15-20 мм примерно и имаш стени с голяма площ може да почне вибрира при повечко натоварване - оребри ги отвътре - например с по една летва залепена на стената като "Т" и за дъното и капака съответно |
|
|
 |
|