Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Малко информация за един усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Reall
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 09, 2006 10:47    Заглавие: Малко информация за един усилвател Отговорете с цитат

Здравейте имам няколко въпроса около един усилвател: "Феникс 50у 008С" На него пише max мощност 2x90W. Един колега обаче ми каза, че реалната му мощност (синусоидалната ?) е 50W. Това така ли е? И второ, понеже усилвателя в момента е в ремонт, знае ли някой какви са качествата на този модел (добър звук ли дава, има ли брум и др.) Абе изобщо струва ли си да го ремонтирам?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Май 09, 2006 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Съмнява ме да забележиш разлика ако не е 90 а 50 вата. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Май 09, 2006 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com е прав. Човешкото ухо е така устроено, че геометричната разлика в мощността я възприема като аритметична. Пояснявам: Слушаш музика с мощност 10 вата, след това слушаш същата музика, но с мощност 100 вата. На практика силата на звука е 10 пъти по-висока, но ухото ти ще я възприеме като 2 пъти по-силна.
Иначе аз не съм фен на руската техника и ако усилвателя беше мой, нямаше да го ремонтирам.
Върнете се в началото
dinko_sd
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2006 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

А мога ли да попитам и аз за един усилвател!
Значи на него пише нещо от рода "Maxsound Mosfet 300W", 4-канален еи е вързан със чинчове към CD-то (Pioneer).
Докато колата не работи се чува добре с тази разлика че като сменям песен примерно и се чува как върти самото CD, а след като колата е в движение се чува едно много характерно виене (като шум от двигателя)!
Та въпроса ми е на какво се дължи този шум и как да го избегна. Една малка забележка->усилвателят е постоял известно време по някакви мазета и някой ми каза че е възможно да са си заминали кондензаторите (или нещо подобно Smile ).
Моля просветете ме по въпроса! Ще бъда много благодарен Idea
Върнете се в началото
Zдравко
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Това че е стоял някаде си по мазето може да не му е основния проблем от които се оплакваш.
В твоя случай си мисля че става на въпрос за недобре филтирирано напрежение, като запалиш двигателя и се получават смущения от генератора и от запалването. Виж какви филтри има (ако въбще има) и проблема ще изчезне.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети