Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със захранване на Switch-ове
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:

Интересно ако някой некадърник горе направи късо и адаптера долу се подпали от късото какво става оттам нататък кой е виновен че изгоря къщата... но засега такъв случай не знам да има.

всеки адаптер поне от тези които си вървят със суичовете си имат термозащита .. и директно изключва освен ако нбякой не си е правил доработки...

а иначе ако цялата работа опира до детектиране на пропадане на захранването и като сте почнали с неомонтана вижте тоя кит http://neomontana.dir.bg/kit85.htm подходящ е за целта фотодиода се сменя с резистор и се връзва директно към захранването ще се задейства на рязка промяна в захранването .. а за да работи стабилно към самото захранване на операционния и схемата трябва един по голям кондензатор , също трябва да се погледне времето за задръжката на релето ако се сложи в изхода такова , схемата може да се преработи и по др вариант като се отстрани С1
и двата делителя да се вържат към захранването тогава при пропадане на 3 краче ще има по висик потенциал благодарение на С4 и схемата ще изработи импулс от там нататък един чакащт мултивибратор с U2 ще включи релето и ще рестартира ...

общо взето това ми се въртеше по главата дано съм се изразил както трябва .. а друг е въпроса ако суича забие без да е мигал тока... тогава може да се помисли за друг детектор примерно за да се използва примигването на светодиодите ... и евентуално детектор за това .. Smile Smile Smile
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се, че чак сега се включвам по темата, бях пропуснал, че има развитие...
Цитат:
... та използваме едни ANG ...
... иначе бих се радвал да споделиш нещо по добро и надеждно ако произвеждаш да обсъдим темата
... иначе относно захранванията от poebg.com ще кажа че горят мноо яко ама в прекия смисъл на думата .. като се прецакат просто се разтапят от греене

Не, аз нямам общо със ANG.

За поебг - знам и аз достътъчно от личен опит, включително и от "ривърс енджиниъринг".

Мойто изделие съм го направил с достатъчно по-сложна => по-стабилна схема, работи в диапазона 15-80В входно напрежение, изходно 12В/0.6А, като в ниския диапазон (10-15V) изкарва на изхода около 3 волта по-ниско от входното, но продължава да работи стабилно. (и без това почти вс. суичове им трябва от 5В нагоре.) Токовата защита е активна - cycle-by-cycle current limiting. Предлагам и вариант с гръморазрядник на входа. Върви в пластмасова изолирана с лепило кутия за влагоустойчивост. Ще кажете - няма значение, нали суича не е изолиран. Не е така - при суича са малки напреженията и не е фатално. Импулси на 60В правят доста по-големи бели при влага. На ЛС мога да кажа цена и подробности. Снимки - в момента няма, след ден-два...

Цитат:
а иначе ако цялата работа опира до детектиране на пропадане на захранването и като сте почнали с неомонтана вижте тоя кит http://neomontana.dir.bg/kit85.htm подходящ е за целта фотодиода се сменя с резистор

много сложно това... мога да предложа значително по-просто решение с по-малко елементи, още не съм калкулирал цена, работя по въпроса.

Цитат:
.. а друг е въпроса ако суича забие без да е мигал тока... тогава може да се помисли за друг детектор примерно за да се използва примигването на светодиодите ...

Не става - всеки път е различно мигането. Само есетствен интелект - т.е. техникът - може да ги различава. Единственото спасение за това е пингване по един или друг начин.

Що се отнася до Диджитъл и Неомонтана - честно казано аз не съм доволен от хардуера по няколко параграфа - това е по наблюдения от преди година, сега може и да има промени - захранващото стъпало, вградено в самия суич е нестабилно, работи в прекъснат режим и ИС работи на гранични стойности... TinyIP - така и не успях да го накарам да работи стабилно (но може би тук грешката е била моя).[/b]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, първо това с ценерчето е добре на теория, но на практика не работи изобщо... бързодействието на ценера е много малко и неуспява да превключи. А относно въпроса за ЛАН мрежите-имам доста опит и стаж по твоя проблем. Аз самият имах същият проблем преди около 2 год. СЛед поредица от изпитания в реални условия успях да проследя и намеря оптимално решение на проблема. Резултатите бяха доста добри... Както и да е - накратко става въпрос за централно захранване по кабела от добре зашитен и филтриран източник, което само по себе си ти решава пролема със забиването и рестартирането, дори и отчасти и с гръмотевиците Smile ICQ-326355643
Върнете се в началото
анонимен
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 7:36    Заглавие: Re: Проблем със захранване на Switch-ове Отговорете с цитат

Може би говорите за това: http://www.restartswitch.hit.bg/
цената е висока, но нямаш недоволни потребители
Върнете се в началото
PC maker
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени филтриращия електролитен кондензатор на захранващото напрежение 12в= да е поне 1000микрофарада.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

... локално захранване на суичовете - демек всеки суич от различен клиент - това определено е възможно най-лошата конфигурация.
Цитат:
Представеното изделие е представено пред Патентно ведомство и подлежи на защита съгласно Закона за патентите на Република България!

... откога за един транзистор свързан по очевиден начин, нищо новаторско, даже често предлагано от самите производители, се издава патент (та дори и полезен модел) ?!?...

Цитат:
Смени филтриращия електролитен кондензатор на захранващото напрежение 12в= да е поне 1000микрофарада.

- частично решение за съжаление - пробвал съм.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 19, 2006 23:22    Заглавие: Re: Проблем със захранване на Switch-ове Отговорете с цитат

анонимен написа:

това няма да свърши работа на човека ... няма централно захранване , а ако става дума за високи цени мисля че тини айпи модула е добро интилигентно решение (рестартира по желание на човека или когато няма пинг до него като не е задължително да има централно захранване ) но дали няма да забие и този модул пак няма гаранция , ама като гледам в тоя случай хем трябва да е евтино хем да ни върши работа Smile .

не знам за вас но аз не съм напълно убеден от какво забиват суичовете . процесора в суича няма ли защита някаква , дали е възможно забиването да става заради рязкото падане на захранването и да не получава някакъв пик и разлика в потенциалите на захранването и на входящите кабели чиито маси мисля имаха общи кондензатори и така всъщност процесора да си предпазва входовете и изходите от някакво пренапрежение ?
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Забиват основно по два вида причини:

1) най-често заради нестабилност (краткотрайно пропадане) на захранването на чипа (1.8 Волта)
2) проблемна ЛАН-карта, вирус, флууд, честа смяна на МАС-адрес или нещо подобно, при което се получават множество дребни пакети с грешен формат
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper написа:

2) проблемна ЛАН-карта, вирус, флууд, честа смяна на МАС-адрес или нещо подобно, при което се получават множество дребни пакети с грешен формат

в тоя случай решението е много по сложно и скъпо Rolling Eyes
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

tropper написа:
Забиват основно по два вида причини:

1) най-често заради нестабилност (краткотрайно пропадане) на захранването на чипа (1.8 Волта)
Абсолютно точен отговор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети