|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 0:39 Заглавие: ТЪРСЯ СХЕМИ НА АНТЕННИ УСИЛВАТЕЛИ |
|
|
Уважаеми"колега" Янис,името ти е очевадно гръцко,а аз с най-голямо уважение мога да споделя,че първите ми антенни усилватели са копие от гръцки -такива в далечните 70-80те години,когато се гледаха нелегално-уж комшийски телевизий.Някога живеех в благоевградско и гледахме гръцка и македонска телевизия,а като се прибрах в северозападнала България бум беше сръбската.С гордост мога да споделя,че при измерване на един от хилядите ми варианти на подобен усилвател в лабораторията на завод Ворошилов-София,лаборантката щеше да припадне при измерване на 45dB.усилване на 650MHz.от любителски усилвател.Жалко,че градовете ни не са близо,за да ти покажа колко папки със схеми притежавам и какво разнообразие.Едва ли има колега в този форум,който да е пробвал и произвел толкова усилватели,като мен в миналото-моля за прошка,впредвид самочувствие,но навсякъде,където съм изложил трудовете си,колегите ме смятаха за луд,а някога съседите по блок викаха-оня лудия отново е на покрива.Жалко,че нямам време,а и вече не е актуално да снимам всичко по темата и да я пусна във нашите форуми,смятам,че трудът ми ще доведе до размисли доста колеги-в положителен смисъл.
Като завършек на глупостите ми,млади приятелю,намери в техн.библиотеки едно чешко списание-Amaterke Radio Pro Konstruktery бр.1/1987г. бр.2/1987г. бр.3/1988г. бр.2/1985г.-и никога повече няма да питаш за антенни усилватели.Най-елементарният вариант е да ползваш стария търновски усилвател,но за слаб сигнал се променя първия транзистор с BFR9OA и дребни изменения на режима му-5мА.-колекторен ток.Сега вече в магазините на Електронивест се предлагат невероятни нискошумящи усилватели с голямо усилване и достъпна цена,но никога не съм ги ползвал,нали вече кабеларките са на мода.Извинявам се за "експозето ми",но зачекнах болна тема.Желая ти успех,а при нужда-пиши на мейла ми да не досаждаме на колегите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 14:16 Заглавие: |
|
|
ЕЕ много мразя да ми бъркат името,не се казвам Янис,а Яни
иначе знам че в тези списания има бая информация,лошото е че трудно се
намират защото са от чуждестранният печат от онова време дето много не помня.В градската библиотека преди година намерих куп списания "Електроника",но си спомням че от там правих някакво захранване ,за антенни усилватели въобще не се сетих тогава.Впрочем някои ползвал ли е тези антени дето ги има на пазара и са с усилвател-просто да си каже мнението.
Благодаря много на wesko dilow за предложената литература |
|
|
 |
3DNow Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 21:20 Заглавие: |
|
|
Дай e-mail да ти метна малко схеми  _________________ АЙДЕЕ ЗАМИРИСА НА ЗЕЛЕНЦЕ
И НА ВСИЧКИ ИМ СТАНА ЯСНО ЧЕ ПО НАВИТ ПРОВОДНИК НЕ ТЕЧЕ ПРАВ ТОК  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 21:21 Заглавие: ТЪРСЯ СХЕМИ НА АНТЕННИ УСИЛВАТЕЛИ |
|
|
| Извинявам се за грешката по прекръстването,но имам добри спомени от Гърция,а и името звучи по гръцки.Всичко що имаше издадено и скрито навремето събирах,като пчела мед.Списанията с усилвателите и в момента са до дясната ми ръка върху бюрото-заклевам се,просто не мога да отвикна от миналото и купища интересни тематики са ми в погледа около мен.Имам 2 скенера-неработещи.Иначе консултаций мога да дам в изобилие.Според мен антените,които се продават на пазара-по-добрите са турските,бели на цвят.Китайските са в зелена пластмаса и са абсолютен БОКЛУК!!!!!!!!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 0:30 Заглавие: |
|
|
пощата ми е [email protected]
A сега си лягам да спя защото бях на изпит на физика 2 и съм скапан |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 19:22 Заглавие: ИМАМ ВЕЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ |
|
|
Реших проблема
Купих една антена от тези с вграден усилвател и малко водопроводни тръби за мачтата.Гледа се много добре даже се хвана и нова телевизия.
Благодаря на всички които изказаха мнение по темата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 0:13 Заглавие: ТЪРСЯ СХЕМИ НА АНТЕННИ УСИЛВАТЕЛИ |
|
|
| Ако антената ти е от типа,препоръчан от мен-чакам "загорката" в изстуден вид,ако е китайче-пий един чай от мен! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 2:01 Заглавие: Re: ТЪРСЯ СХЕМИ НА АНТЕННИ УСИЛВАТЕЛИ |
|
|
| wesko dilow написа: | | Ако антената ти е от типа,препоръчан от мен-чакам "загорката" в изстуден вид,ако е китайче-пий един чай от мен! |
Антената е точно такава една бяла и ми казаха че е Турска,обаче продавача настояваше да си купя другата не беше зелена но беше китайска,по въпроса за загорката ще черпя ама си много далече освен по някой да ти я пратя!
PS:По принцип мой съвет е да се пие Каменитза или Пиринско -нямат толкова спирт и след 10тата бира не е толкова кофти. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 6:35 Заглавие: |
|
|
| Весо ,не се засягай ,но ако прочетеш темата от самото начало ще видиш ,че доста преди тебе предложих закупуването на готова антена с усилвател . Иначе няма да се хваля и аз колко усилватели съм правил ,в службата имахме спектрален анализатор Tektronix доста бачкахме с него! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 9:10 Заглавие: ТЪРСЯ СХЕМИ НА АНТЕННИ УСИЛВАТЕЛИ |
|
|
| Няма място за засягане,тук сме да си помагаме и важен е крайния резултат.Момчето е доволно от антената и вече гледа телевизия,а кой колко има и знае,никой не може да премери. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|