Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

40GB Fujitsu MPG3409AT опитах се да го поправя,ама....
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
maildaemon
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 19, 2006 20:56    Заглавие: 40GB Fujitsu MPG3409AT опитах се да го поправя,ама.... Отговорете с цитат

Дискът който си купих и не работеше... Та историята започва такааа:
Купих си аз от форума онзи неработещ хард диск-40GB Fujitsu MPG3409AT и незнам що. но ме хванаха лудите и хванах да си го разглобявам(и без тва не бачкаше Evil or Very Mad ) та да видя кво има вътре и дали не е някаква явна прецакана част Exclamation . След като си разглобих разгледах и сглобих Wink реших ей така да го включа да видя що пак да не земе да тръгне иииии ТРЪГНА. Сещате се следваше буйна радост, викове, див секс... etc та форматирах диска на ниско ниво ей така да видя дали няма bad sectors(абе и аз не знам що?!?) и си оставих компютъра да си бачка цяла нощ. сичко си беше перфектно докато сутринта не ми СПРЯХА ТОКА Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Включвам аз после компютъра и какво да видя-не зарежда(както преди като му включех този диск) Crying or Very sad Явно диска си има някакъв проблем с платката-в google прочетох че има проблем с този модел(някакъв чип бил пре*бан). Ако имате идеи как да го оправя или да занеса някаде да ми го оправят ама за малко пари слушам Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 9:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвори ли хермо блока? Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
maildaemon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че отворих всяка част която може да се отвори! Но след това работеше... Спря тока и пак компютъра отказва да зареди след биос като включа този хард! Sad Sad Sad
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Завърта ли ? Нещо проблеми със загряване или със кондензатори по него да няма а и нещо друго един хард диск така не работеше и се оказа че някакъв диод просто си увеличил съпротивлението в права посока Shocked
Върнете се в началото
maildaemon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 21, 2006 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми хора вие в този форум явно сте си техничари аз не съм сигурен че разбирам мнго много, дайте идея каде може да го погледнат да кажат какво му е и дали може да се поправи?
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

maildaemon написа:
Мисля че отворих всяка част която може да се отвори! Но след това работеше... Спря тока и пак компютъра отказва да зареди след биос като включа този хард! Sad Sad Sad

След разхерметизиране на хермо блока поради проникването на прах в него и интензивно запиляване на медиите и главите на диска остават само няколко часа живот. На база това което си написал живота на този диск е приключил и не подлежи на ремонт.
Дори операцията по отваряне на хермоблока да се извърши в чиста стая - херметично помещение с филтриран въздух живота на диска се скъсява на няколко седмици.

Проблема на тези дискове е в процесора на CirrusLogic и в случай на изправен хермо блок може да се ремонтира но твоя случай не е такъв Sad
Върнете се в началото
maildaemon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

хермо блок е тази част кадето са плочите? и каде се оправя този чип? Ако не съм ги разхерметизирал
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 22, 2006 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров написа:

След разхерметизиране на хермо блока поради проникването на прах в него и интензивно запиляване на медиите и главите на диска остават само няколко часа живот. На база това което си написал живота на този диск е приключил и не подлежи на ремонт.
Дори операцията по отваряне на хермоблока да се извърши в чиста стая - херметично помещение с филтриран въздух живота на диска се скъсява на няколко седмици.

Sad

Проверено и доказано опитно от мен Very Happy с страия ми сигейт 20 гиги отворих го да видя какво има вътре Rolling Eyes Embarassed Embarassed Embarassed Crying or Very sad гледах половин час как се мести главата когато чете затворих го слушах малко емпетроики и компа заби и до ден днеш диска събира прахоляк Laughing .Работеше точно около 3/4 часа след отварянето но около 30 минути работи отворен.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Съб Юни 24, 2006 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Откажи се от тоя харддиск... Fudjitstu MPG серията имат производствен дефект - в някой от чиповете са използвали органичен фосфор, което довежда до необратимо разпадане на кристала на съответния чип... Надали си струва замяната на чипът, пък ти си отворил - зимай му магнитите и в коша Laughing Друго от тоя хард вече не става...
maildaemon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 24, 2006 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и направих... А магнитите за какво могат да се използват, сега раглеждам в един сайт wirred gadjets направени от хард дискове:Р
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети