|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 19:41 Заглавие: Руски диоди с два черни пръстена |
|
|
Знае ли някой какви са тези руски точкови диоди ,корпус като 1N4148 ,с два черни пръстена ,не знам откъм анода, или откъм катода се падат ,защото диода е пробил ,от руско телоподаващо е със един куп ОУ 140УД608 на платката ,ако някой има схема на нещо подобно също ще ми е от полза. По руските сайтове не намерих точно с такава маркировка ,нито диоди нито ценери дайте идеи!
Последната промяна е направена от ELP на Съб Юни 24, 2006 23:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stil1 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
| Здравей. Натъкнал си се на уникат. Диодите са КД522А (импулсен , 30V, 100mA ). От страната на анода са колелцата. става да го замениш с 1N4148. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 23:26 Заглавие: |
|
|
Само ,че в таблицата пише единия пръстен трябвало да е по-широк ,но нещо не ми се виждаше да е такъв ,понеделник ще проверя по-внимателно ,че не са ми под ръка. Иначе с тези параметри ,ако е диода който пишеш всеки точков ще стане!
КД522А - Черное широкое кольцо Черное узкое кольцо |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 1:32 Заглавие: Руски диоди с два черни пръстена |
|
|
| Всички наопаки-русите,на терсене!Нали си чул защо Хитлер не е окупирал бързо Русия?!-ами заради нестандартните жп.релси!Ако някой измисли нещо на този свят,руснаците обръщат всичко наопаки,чудно ми е как обикалят космоса,без да катастрофират с др. спътници?Както всичко руско-сложи диода срещу огледалото и хвани първия срещнат от подобен вид-западен и слагай без задръжки. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 25, 2006 10:48 Заглавие: |
|
|
| Отидох специално да ги погледна -наистина първия пръстен е малко по-широк ,явно това са диодите ,за транзисторите да не говориме ,като прочетох в таблицата ,че има със "синяя" и "голубая" точки и се чудя с какво да сравнявам тези сини точки на наличните КТ502 ама карай едните "светлосини" са за 60В ,а "тъмносините" са за 80 волта ,ще шибна един MPSA92 за 300 волта да съм спокоен! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|