Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване за усилвател ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
STK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:58    Заглавие: Захранване за усилвател ? Отговорете с цитат

Здравейте,
някой ще може ли да ми каже как да си направя трансформатор 14 волта 7ампера за усилвател 2x40w .Какъв магнитопровод ще ми тябва
диаметър на проводника всичко необходимо,защото досега несъм правил трансформатор.Ако можете помогнете (знам,че повече от вас знаят как става).

Благодаря предварително Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 18:22    Заглавие: Re: Захранване за усилвател ? Отговорете с цитат

STK написа:
Здравейте,
някой ще може ли да ми каже как да си направя трансформатор 14 волта 7ампера за усилвател 2x40w .Какъв магнитопровод ще ми тябва
диаметър на проводника всичко необходимо,защото досега несъм правил трансформатор.Ако можете помогнете (знам,че повече от вас знаят как става).

Благодаря предварително Razz

Щом не си навивал досега си купи едно трафче зада ти е мирна главата и музиката.А експерименти винаги можеш да правиш с по дребни(маломощни трафчета) Cool за да изцедиш TDA 8560 , познах ли Wink , максимално си вземи поне 150 вата траф ,което ще рече променливо 10 макс 12 волта и поне 12/15 ампера Embarassed и голям капацитет.
С тези 7 ампера на 2 ома ще излезе около 25/30 вата на 2 ома (според мен никога няма да излязат 40вата дори и при 18 волта захранване ,но да не спорим)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Присъединявам се и аз... голяма бушка ще си вкараш...не си заслужава усилуията, а и парите, но ако все пак ти се занимава проводници знам че продаватр на Поп Богомил, а за магнитопровод - някой по - запознат да каже.
STK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми мисля да я поизцедя да :)като гледах в някакво ревю на тая схема и видах,че и дават 7А затова ,а мислех да провам сам да си го навия защото не се продават тук трасформатори с точно тези параметри,макар че утре пак ще пообиколя де ....,значи да търся към 12А траф 150в ОК.Ами ако примерно е с по голям волтаж трафа след като се развият известен бр намотки ,ще падне ли напрежението а тока да си остане същия или какво ще стане бихте ли ми разяснили:)
Върнете се в началото
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципно да ще падне напрежението но разглобиш ли го веднъж трафа после трудно ше го накараш да млъкне Wink
STK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

то нее ясно и като го зема дали нама да има шумове пак ама наистина сигурно тъй ще стане,иначе ся на стажа като бях на училище правихме индукционни поялници и магнитопроводите ги претягахме на менгемето...ае ако успея да вкарам отново вс ламели сигурно няма много да бръмчи.Ще видя какво ще стане Smile
Върнете се в началото
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 0:07    Заглавие: Отговорете с цитат

STK, по-добре е да си купиш готов такъв. Най-лесния вариант е да намериш трансформатор захранващ халогенните лампи на 12 V, който се използват в бита.
STK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих усилвателя набавих захранване , сега го тествам и подавам сигнал от PC ,но като намаля и има шумове (цъска Wink ) от къде може да са,дали не са от PC-то
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами дай муте от компа и ще видиш.После окъси входовете на усилвателя към маса и се ослушвай пак за шумове не трябва да има Confused
Екраниран кабел? Ако си с евтино дъно и вградена карта звукова шума е задължителен Crying or Very sad Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
STK
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах и на едно CD отново се получават тея шумове,екраниран проводник само на входовете ли да слагам,или навсякъде
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети