| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 8:44 Заглавие: Шаси 5800-A3P012-00 |
|
|
| Здравейте, колеги. Не успявам да достигна файлообменника (а с tracert го достигам). Търся схема на http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=20079&topicshow=Шаси%205800-A3P012-00. Вертикалният размер свит 1-2 см. Не знам какви напрежения да тръся и затова ако може някой да помогне със схемичка. Предполагам, че някой електролитен се е разсъхнал, но не ми се пипа насляпо. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 11:37 Заглавие: |
|
|
| Здравейте ! Не успях да открия схема на тоя тв.Симетрично ли е свит вертикално или само отгоре със подгъване и обратен ход? |
|
|
 |
nikov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 12:59 Заглавие: |
|
|
| ivan dimitrov написа: | | Здравейте ! Не успях да открия схема на тоя тв.Симетрично ли е свит вертикално или само отгоре със подгъване и обратен ход? |
Ама и аз едно обяснение съм написал...
Изображението е свито по средата с дебелина около 1-2 см - т.е. симетрично. Не съм сигурен обаче дали няма сгъване или някакъв друг дефект.
Единственото, което намерих за това шаси е http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=7280.
Някой да знае шасита с вертикално с ТДА3653Б, че сред моите книги не намерих? |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 14:30 Заглавие: |
|
|
Ами захранването на TDA3653 трябва да е около 26 волта(извод9).при наличие на захранване и нормално В+ аз бих сменил профилактично С -то между изводи 6 и 8 и самото TDA.Тоя чип е доста капризен и често гори.Притеснителното в случая е че има все пак развивка - може да се окаже и генератор или обратната връзка.Имам някакъв спомен за подобен проблем - беше излязъл резистор м/у извод 42 на тда8362 и някое от изходните напрежения на тхо(не помня точно).Вижте какво е напрежението на извод 5 на тда3653 ако е около 14-15 в то може и да не е от нея.Като чета какво съм написал ми става ясно че май няма да съм Ви много полезен . |
|
|
 |
|