Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за захранването на BEKO шаси 11.1

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 15:28    Заглавие: Питане за захранването на BEKO шаси 11.1 Отговорете с цитат

Дойде с изгорял транзистор 2SK2545.Сложих същия , но доста напича.Иначе си работи от три часа,но ме притеснява дали ще издържи .По схема го дават BUZ90,но този са сложили оригинзлно.Дали има нещо което пропускам или така си пече тук?Електролотите са сменени.Резисторите са мерени и R413 сменен.То и транзистора може да е менте ама сложих друг от друга партида и пак си се пържи яката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави го да поработи-тва шаси се слави с тва че му гори импулсния трансформатор-аз съм имал същия случай и на 1-2 дена транзистора гореше-траф излезна-къв е твоя червен или черен-червените са на Termal и по-честичко дефектират от черните на Telesan но общо взето и двата вида пукат много.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят е черен и на него пише Termal.А намират ли се тези по магазините?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Дам има HR само кажи кой ти е оригиналния номер на трафа.Въпреки всичко преди да го купуваш го остави да поработи-ако не се опече за 2-3 дена транзистора значи е добре но според мен към траф върви работата.Дано да съм лош пророк
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Той транзистора вече се разпакна,при това доста ефектно Laughing .Номера е 051.700-01 срещу което ми излезе HR9888 /като гледам е това/обаче никъде не го намирам по нета.Благодаря на Bojilov.Ще го търся , че ако не го намеря ще го потурча.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

сравни как са му изводите с на HR9555 И ако намотките са близки или съвпадат вземи него-то е за предното шаси на BЕKO за 25 и 28 инча екран
и лесно се намира поне.
P.S.разгледах схемите -първичните са абсолютно еднакви-
мисля че не е проблем да пресвържеш вторичните в които е разликата и да сложиш HR9555,и без тва ще го намериш колкото едно турско захранване-около 20-25лв
Впрочем избора е твой и с турско захранване-пак бива-важното е да стане,както си решиш.Успех!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети