| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cpaskov3 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 12:57 Заглавие: dell-p780 |
|
|
| Здражеите.Имам проблем с този монитор dell-p780.Проблема е следния на монитора не светва и според моите измервания трансисторат К2843 които се намира на захранваштия блок напреженията варират от 0 до 50 волта,а транзисторат е здрав.Някои можели да ме напати кам някаква мисал. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
кажи-аджеба-
Колко волта имаш на изхода на мрежовия грец?
Колко волта имаш на дрейна на ключовия транзистор който мериш? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 17:11 Заглавие: |
|
|
| на греца има 300волта а на ключовия транзистор напрежението се мени тоест пулсира.пулсира в границите от о до 100волта различно несам сигорен дали е от интегралата теа1504 която управлява к2843.какво предлагате да направя |
|
|
 |
Zmeika Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
Разгледай с осцилоскоп какво имаш на гейта на ключовия транзистор в захранването , но преди това провери за късо съединение във вторичната част.
Успех _________________ Поне опитвам да не го развалям повече |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 18:15 Заглавие: |
|
|
Транзистора на редовата да не е окъсил?
Мери,мери явно нещо ти товари по вторични вериги захранването _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
LZ2AAB Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 18:23 Заглавие: |
|
|
Възможно е и TXO да е пробило,и да е изгорял крайния транзистор. _________________ Да си най-добър в това което правиш, значи да правиш всичко оптимално!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 8:16 Заглавие: |
|
|
| вазможно е и даго включа и да го полея с една чаша вода нали.HOT транзистора не е окасил измерих всички диотчета по платката а за тхо-то как може да е изгоряло или пак да е укасило,ште взема да го распоя и ште меря но проблема ми е в захранваштия блок.даите ми някоя професионална идея или схема за този монитор. |
|
|
 |
iv93 Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 14:56 Заглавие: |
|
|
| проблема на този монитор се намира точно в процесора,просто е изгорял и е за боклука |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 19:33 Заглавие: |
|
|
темата е доста стара,но виждам,че има интерес...
как така колега стигнахте до такова "гениално" заключение??
От ремонтирани над 100 такива само един или два пъти съм срещал дефектирал процесор.В останалите случаи дефектна е паметта 24с08,и по-точно грешно съдържание.
Проверете дали има +5в на процесора,ако да-то сменете еепрома /преди това го програмирайте с правилното съдържание/
Успех _________________ Az sam |
|
|
 |
|