Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с различни usb устройства

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 01, 2006 13:37    Заглавие: Проблем с различни usb устройства Отговорете с цитат

Здравейте. Имам една задачка от лесна по-лесна - да инсталирам една уеб-камера(genius ge-111), която на друг компютър си върви прекрасно. Като свържа с usb-то - нищо, все едно не съм я сложил. Драйвери не помагат, все пак въобще не се вижда,че има нов хардуер. За тест пробвам с mp3-player-a си - nippon(не му помня модела - от промоционалните в Германос) и същата работа - нито светва, нито разпознава. И идва ред за странното - фотоапарат Sony DSC-P30 си върви без никакви грижи под тези usb-та. ОС - Windows XP без сървис пакове. Дъното е Елитгруп K7S5A - мяркат се 2-3 леко! подути кондензатора около радиатора на процесора. Кутията няма усб-входове, че да пробвам през тях. Единствената ми мисъл е,че фотощрака си се храни от батериите, а другите две устройства точат от порта-> някакъв непонятен за мен проблем с напреженията на усб-тата. От биоса са си разрешени, като през това време датата си е добре.
Давайте идеи откъде може да идва проблема и как да се оправи, че не мой компютъра, а проблемът трябва да се отстрани до 1 ден
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юли 01, 2006 13:55    Заглавие: Re: Проблем с различни usb устройства Отговорете с цитат

genhack написа:
Единствената ми мисъл е,че фотощрака си се храни от батериите, а другите две устройства точат от порта-> някакъв непонятен за мен проблем с напреженията на усб-тата. От биоса са си разрешени, като през това време датата си е добре.
Давайте идеи откъде може да идва проблема и как да се оправи, че не мой компютъра, а проблемът трябва да се отстрани до 1 ден
Благодаря предварително!

Да, правилна мисъл Very Happy USB портовете захранват устройствата включени кум тях през двата крайни контакта с +5V и GND а двата средни са за приемане и предаване на данни. За подробности питай GOOGLE Smile
Често при окъсяване на порта изгаря SMD предпазителя или пътечката до съединителя. Проблема се отсранява чрез подмяна на предпазителя или възстанивяване на пътечката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 01, 2006 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

лек ъпдейт: има си Service pack 2, човек като кара само на спомени без да провери за 1секунда е така.....Идеята ми да слагам нов джам да друг партишън за пробата отпада.....
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж в настройките на USB'то да не си му казал, че компа е портатив и да пази тока.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети