| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 8:16 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | | deian написа: |
Отворих го съвсем внимателно, почистих лещата (или както се казва) с чиста мека кърпичка и спирт |
а честито може вече да го хвърлиш .. спирта просто е предопределил нещата.  |
От спирта лещата се замъглява, скапва се. Изчистиш ли подобна оптика със спирт, забрави за нея |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
deian Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 8:53 Заглавие: |
|
|
Става въпрос за чист спирт, технически, 99%... абе възможно най-чистият, който може да се намери в БГ. И не мисля, че той е проблема
Ще я потормозя малко тия дни и ако не стане - ще бягам ама вече за DVD писачка;) |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 10:40 Заглавие: |
|
|
| deian написа: | Става въпрос за чист спирт, технически, 99%... абе възможно най-чистият, който може да се намери в БГ. И не мисля, че той е проблема
Ще я потормозя малко тия дни и ако не стане - ще бягам ама вече за DVD писачка;) |
Аз още в началото казах, че спирта скапва всичко ! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 11:47 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | | deian написа: | Става въпрос за чист спирт, технически, 99%... абе възможно най-чистият, който може да се намери в БГ. И не мисля, че той е проблема
Ако успееш и да се обосновеш, паметник ще ти вдигна! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 12:12 Заглавие: |
|
|
И Аз  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
Ами не знам, но спиртът нищо не е скапал
Оправих го преди малко и тъкмо слушам един музикален диск. С data диск пак върви... всичко е наред вече
Как - чистене на лещата с вода, раздвижване на водачите и моторчето + смазване. Благодаря на всички. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 12:57 Заглавие: |
|
|
И с пикня да беше мил лещата пак си е се тая. Е не знам ... може да се замъгли от креатинина, но тогава ти си за хемодиализа и няма да ти е въобще до някакъв си ЦеДеРОМ. Със здраве да си го ползваш още 6 години поне! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 13:36 Заглавие: |
|
|
Май паметник ще трябва да правим  |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
ами аз съм скапвал преди години със спирт .. няма да рискувам пак .. тука много относително се подходи .. за да се почисти добре оптиката трябва да се издуха и с въздух и под лещата ...  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 15:33 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | mishomvp написа: | | deian написа: | Става въпрос за чист спирт, технически, 99%... абе възможно най-чистият, който може да се намери в БГ. И не мисля, че той е проблема
Ако успееш и да се обосновеш, паметник ще ти вдигна! |
Съвременните фокусиращи лещи използвани в оптиката на лазерните модули се изработват от полимер с високи оптични свойства върху който е нанесено антирефлексно покритие. Използването на етилов и метилов алкохол разрушава антирефлексното покритие и влошава оптичните свойства на лещите. Подходящи за почистването им са воден разтвор на изопропилов алкохол или дестилирана вода. Ако си бяхте направили труда да попитате GOOGLE по този въпрос а и това което е изписано вече по темата, Глупавите постове щяха да са доста по малко. |
|
|
 |
|