Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за юност 402bc
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektrik
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 10:34    Заглавие: помощ за юност 402bc Отговорете с цитат

кинескопът на телевизора беше изгорял(отоплението).намерих си здрав кинескоп и го смених,за сажаление картина не се появи,само като се включи телевизора се виждат една две бели черти и след това нищо.ще сам благодарен да получа някакъв савет.възможмо ли е проблема да е от исъхнали кондензатори?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Да се надяваме, че преди да си сложил новия кинескоп си попрегледал захранването и всички напрежения. За да изгори на стария отоплението твърде е вероятно да е увеличавана емисията (чрез увеличаване на отоплението). Имай впредвид и факта, че по едно време се продаваха едни кинескопи за Юност на които цокъла на кинескопа не беше съвсем същия (като разположение на изводи).
Но след като
Цитат:
се виждат една две бели черти
вероятно проблема е друг. Но симптомите които си дал са твърде малко за някакъв смислен съвет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши имаш ли звук.
Екрана свети ли целия бяло и върху това бяло ли имаш тия две бели линии.
Тъмен ли е екрана и върху това тъмно виждаш тия бели линии и дали не са на средата на екрана.
Това просто е необходимо за да те насочим какво да правиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektrik
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Звук има,дори съм хванал "Нва телевизия".Екрана е напълно черен,а за белите линии май съм ви подвел-те са черти,които се виждат за секунди при самото включване.Напрежението на утоплението е 12V,на празен ход,а като го подам на кинескопа спада до 11V.За ТХО съм сигурен,че е добре.Ами за сега само това мога да ви кажа.Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Замаси катода на кинескопа за момент и виж дали ще светне ярко екрана.(катода е бялото кабелче под копчетата за регулировки) Измери имаш ли ускоряващо и фокусиращо напрежение на кинескопа.Прегледай хубаво да не си скъсал някой проводник на потенциометъра за яркост.На видео транзистора КТ611 трябва да имаш на емитер и база около 7-8 волта а на колектора 40-50в.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев преди време сам се похвали че си цар на Юностите колегата да слага тв то в торбата и бегом при теб със шише ракия (ние така ходим при маистор )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си колега fishev. Да не е че съм затрупан с много работа то ей го де е Габрово и аз с удоволствие бих отишъл до него още повече че аз често ходя да пазарувам там но ако иска и колегата да заповяда винаги е добре дошъл.Това се отнася и за всички колеги от страната минат ли през Ловеч и имат ли възможност нека се обадят с удоволствие бихме обменили опит.
Върнете се в началото
elektrik
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря 6те пробвам,а шишето го имате:)).
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2004 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Комшу какво стана с ЮНОСТА Ще гледаш ли мача в събота на него или само ще го слушаш..........
Върнете се в началото
elektrik
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2004 19:59    Заглавие: elektrik Отговорете с цитат

комшу,аз мача имам къе да го гледам,дайе на цветно.юноса го подхванах за спорта,тъй като съм решил да се занимавам с рмонт,а това ми е парвия телевизор.в последните няколко дена не ми е останало време за телевизорчето.аз съм студент,правим си радио и стартирането ни е малко трудно и отнема доста време.в събота и неделя ще се отдам на юноса.ще информирам за резултатите.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети