Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

безтрансформаторно захранване..?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори да успее в някаква степен ( а това надали ще стане защото този кондензатор би имал огромна индуктивност , а и диодите трябва да са за около 100 - 200 А ) остава проблема че това захранване ще има галванична връзка с мрежата - а това слабо казано си е малко опасно
Върнете се в началото
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

някои може ли да ми обясни какво точно означава понятието галванична връзка Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 6:05    Заглавие: галванична връзка Отговорете с цитат

Отвори някой учебник по електротехника и малко почети-ще ти се изясни,ако те мързи ,тогава се хвани за парното или водопровода и пипни някъде в твоя изправител където по твоему е безопасно-например на 12 волта и ще ти се светне та ще видиш звезди посред бял ден!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 7:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Dinev, това
Цитат:
110000mF
означава кондензатор с капацитет 110 Farad. Наистина май е по-добре малко да се запознаеш с материала и тогава да задаваш въпроси. Трудно се учат каквито и да са неща само с помоща на
Цитат:
защото в речника ми по електроника няма определение на симистор
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

110000 mF(микро фарада) са 0.11F и незнам защо се заяждате или дразните нали се пак тоя фором е за това да се задават въпроси.. или греша..!! и какво като знаете повече от мен (нормално ебаси аз се занимавам от скоро с електроника и то като хоби) трябва ли да ми отговаряте с няква ирония и сърказъм, ако се мислите за нещо супер велико не ми отговаряите..!!!?? и още нещо не чета само от речник по електроника но НЕМОГА ДА ЗНАМ ВСИЧКО... Sad ако някой си мисли че задавам тъпи и неграмотни въроси и е под неговото ниво да ми обясни по добре да не пише вместо само да се ояжда...!!!! надявам се че несъм обидил никой..!!!
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

mF милифаради не микро макар че наистина са 0.11 F
A такъв голям кондензатор необходим ли е? Question Exclamation Question Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ами чесно казано ако трябва да го купувам от магазин никога небих го направил тва... но при положение че очаквам разбродажба (на една линия от завода за полупроводници в ботрвград) и ще си напазарувам кондензатори на кило на цената на аломиний кво ме бърка че е толква голям.. идеята ми беше да си направя просто захранване с голяма мощ без траф защото струва сума си пари...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 17:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Dinev, възприетото обозначение за микрофаради е uF поради факта, че гръцката буквичка мю не винаги се интерпретира коректно. По отношение на големия капацитет, то той не е панацея за това дали едно захранване е добро и мощно. Помисли си какъв ще бъде зарядния ток за подобен кондензатор 110 000 uF и през какви диоди ще трябва да го заредиш. По отношение на това
Цитат:
очаквам разбродажба (на една линия от завода за полупроводници в ботрвград)
мисля, че си се пообъркал малко.

И още нещо - неотговарянето на подобни въпроси води до това, че се появяват отговори подобаващи на въпросите и се създава впечатлението, че всичко е точно. Което впоследствие води до не особенно приятни ситуации. Така, че не бъди толкова докачлив. Нищо лично.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
По отношение на това
Цитат:
очаквам разбродажба (на една линия от завода за полупроводници в ботрвград)
мисля, че си се пообъркал малко.

несъм се объркал изобщо някаква фирма е искупила една от зхрадите на ЗПП-то и изхвърлят всичко от нея на вторични... преди извесно време изхвърлиха една производствена линия но аз не знаех.. а сега се очаква да изхвърлят и втората.... а от вторични отиваш и си зимаш квото си искаш от тия машини и ти го теглят на кантара и го плащаш на съответната цена (желязо 0.23/кг или аломини 1.8/кг)...Smile така че далаверата е страшно изгодна...

а колкото до тва дали съм докачлив несъм просто питах най-човешки за галваничното разделяне и вие ме искарахте тъпанар.... ако съм имал от къде да го прочета щях нямаше да питъм а ако на някой му е голям проблем да ми отговори просто да не го прави а не да иронизира...!!!
Върнете се в началото
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
110000 mF(микро фарада) са 0.11F

Обаче друг път Wink
1Фарад=1000микрофарада
1Фарад=1000000нанофарада
1Фарад=1000000000000пикофарада
Раздели 110000микрофарада на 1000 и ще видиш:
110000:1000=110Фарада Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети