| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vwpolo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 16:49 Заглавие: Може ли да се пусне звук 25 килохерца от нормален GSM? |
|
|
Идеята ми е от телефончето ми да пусна звук 25 килохерца от устройство, което е винаги в мен.
Целта ли? Ами страх ме е от кучета, а разбрах, че те се плашели от подобни звуци...
Знам, че има разни такива джаджи, но все пак друго си е удобството да не нося излишни неща в и без това претъпканите ми джобове.
П.П. Наистина не знам в кой раздел трябваше да пусна темата... Ако се наложи просто я преместете.
Мерси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 17:02 Заглавие: |
|
|
единия вариант за който се сещам е ако телефона ти е с ОС - например сименс S-75 да си качиш някоя програмка - тонгенератор или подобно http://www.esseraudiosolutions.com/TTG_Setup_en.exe
другия вариант е да си запишеш сигнала като мп3, миди или квото там ти чете телефона и да го метнеш на него като мелодия |
|
|
 |
vwpolo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 17:08 Заглавие: |
|
|
а дали миркофонът ще хване този звук?
и дали ще го просвири после телефона? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 19:52 Заглавие: |
|
|
Въобще не вярвам да стане. То не се знае дали 20 kHz ще поддържа което е горната граница на слуха. Освен това МР3 или какъвто формат използваш надали и той ще ги поддържа при определен битрейт. Решението е тогава е Wave филе но GSM-a трябва да може да възпроизведе 25 kHz.
Имаше и по рано тема. Генератор на 25 kHz лесно може да се направи, трябва обаче и пиезоизлъчвател.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=8930&highlight=%EA%F3%F7%E5%E3%EE%ED&topicshow=Кучегон |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 21:49 Заглавие: |
|
|
Почти никои телефон няма да възпроизведе тази честота ,заслужава да експериментираш със сониериксон к500/700 или с новите сименси който пеят wav обаче стандартна mp3 на 128 kbps е резната на 16 кхц.Има някой кодеци който пускат до 20 мисля ,че кодека на мюзикмач джибокс (не помня как се пише ,но е известна програма за рипване) може да прави mp3 до 22 кхц.Успех ,не е невъзможно. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 22:11 Заглавие: |
|
|
Дори и да е wav, честотата на дискретизация на ЦАП-а му трябва да е двойно повече от 44,1kHz.
Тази идея ми прилича на идеята за телефон със суб-уфър.  _________________ home studio |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 14:58 Заглавие: |
|
|
Къв е телефона? На Нокия (пак тази моя любима Нокиа) с композиторчето си правиш мелодия от най-високата нота. Чува се като микрофония. Ама кво те е страх от кучетата? Те са добри животни, поне по принцип. Ако не са - то е защото хората са ги направили такива. _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
|