Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ATX захранване за НЧУ
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Malibu
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 13, 2006 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

имах предвид че ще се усиват променливотокови сигнали които имат върхова и ефективна стойност, освен това има пад върху транзисторите..

на практика при захранване 12 волта не може да се получи голяма мощност без специални средства, мисля че случая е такъв, оше повече
че не е посочено какъв е усилвателя
Върнете се в началото
XPAHKO
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юни 13, 2006 18:00    Заглавие: Re: ATX захранване за НЧУ Отговорете с цитат

lio Kler написа:
(на 12V дава 192W)

192W:12V=16A но може би греша..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Юли 05, 2006 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

МММда, няма грешка, 16А. А относно идеята за трафа, то дори и траф за 3А е по-тежък от това захранване. Даже няма и да ви казвам, че го взех за 2лв Smile . Ако някой намери траф на такава цена за 1А, да пише Smile !
Крум
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 08, 2006 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, щях да пускам нова тема, но добре че ползвах сърча!
И аз се интересувам за захранване на НЧУ от комп. захранване, но искам да пренавия трафчето за 2Х30 Волта. Някой да е правил такова нещо? А изобщо как ще се държи според вас комп. захранване при толкова динамично изменящо се натоварване?
Върнете се в началото
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 7:31    Заглавие: Отговорете с цитат

ами става по принцип но много зависи от захранването - беше ми попаднало едно захранване DPS-225AB от един Apple 95 година някъде Wink 225 Вт, кондензатори на входа 2 х 680 мкф ! и 6А грец с шотки диоди и повече части вътре от колко на 5 сегашни "маркови" захранвания - с феритни пръстени по сноповете кабели към периферията и сякви глезотийки други, 12 см перка и т.н.
ако можеш да си намериш нещо подобно резултата мисля ще е повече от добър
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Крум
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Да... Притеснява ме само да не се окаже първичната намотка отгоре и да иска много "намотаване". Или феритите да са залепени и да се чупят, или да трябва точно определена въздушна междина ... такива работи. Но май трябва да прежаля десетина лева и да взимам едно и да започвам Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети