| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Malibu Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 17:52 Заглавие: |
|
|
имах предвид че ще се усиват променливотокови сигнали които имат върхова и ефективна стойност, освен това има пад върху транзисторите..
на практика при захранване 12 волта не може да се получи голяма мощност без специални средства, мисля че случая е такъв, оше повече
че не е посочено какъв е усилвателя |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 18:00 Заглавие: Re: ATX захранване за НЧУ |
|
|
| lio Kler написа: | | (на 12V дава 192W) |
192W:12V=16A но може би греша.. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
МММда, няма грешка, 16А. А относно идеята за трафа, то дори и траф за 3А е по-тежък от това захранване. Даже няма и да ви казвам, че го взех за 2лв . Ако някой намери траф на такава цена за 1А, да пише ! _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
Крум Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 16:55 Заглавие: |
|
|
Здравейте, щях да пускам нова тема, но добре че ползвах сърча!
И аз се интересувам за захранване на НЧУ от комп. захранване, но искам да пренавия трафчето за 2Х30 Волта. Някой да е правил такова нещо? А изобщо как ще се държи според вас комп. захранване при толкова динамично изменящо се натоварване? |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 7:31 Заглавие: |
|
|
ами става по принцип но много зависи от захранването - беше ми попаднало едно захранване DPS-225AB от един Apple 95 година някъде 225 Вт, кондензатори на входа 2 х 680 мкф ! и 6А грец с шотки диоди и повече части вътре от колко на 5 сегашни "маркови" захранвания - с феритни пръстени по сноповете кабели към периферията и сякви глезотийки други, 12 см перка и т.н.
ако можеш да си намериш нещо подобно резултата мисля ще е повече от добър |
|
|
 |
Крум Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
Да... Притеснява ме само да не се окаже първичната намотка отгоре и да иска много "намотаване". Или феритите да са залепени и да се чупят, или да трябва точно определена въздушна междина ... такива работи. Но май трябва да прежаля десетина лева и да взимам едно и да започвам  |
|
|
 |
|