Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да променя входа на този радиомикрофон
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юли 07, 2006 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Решението по тази тема вече отдавна трябва да е ясно така че ще ви помоля да не я раздувате излишно. edims, няма какво да питаш вече а трябва да пробваш. Правиш го както ти написа tchav, като потенциометъра спокойно можеш да си го спестиш и да волумиш по малко плеъра. После му се радваш три дни след което се сещаш че по разумното решение е по кабел Wink
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 19:39    Заглавие: ами това ... Отговорете с цитат

ето нещо по интелигентно с един чип за 4лв и получаваш и стерео
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

edims написа:
Как мислиш да вкарам кабел в CD-то, да беше касетофон работата е ясна, но в моя случай не се сещам как ще стане с кабел.

Отваряш го и ако не се сетиш къде да го запоиш го запояваш на потенциометъра за волумето или на входа на крайното стъпало, но щом си решил си блъскай главата по този начин. Аз мисля че в крайна сметка ако не се откажеш ще го направиш с кабел.
kup4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
edims написа:
Как мислиш да вкарам кабел в CD-то, да беше касетофон работата е ясна, но в моя случай не се сещам как ще стане с кабел.

Отваряш го и ако не се сетиш къде да го запоиш го запояваш на потенциометъра за волумето или на входа на крайното стъпало, но щом си решил си блъскай главата по този начин. Аз мисля че в крайна сметка ако не се откажеш ще го направиш с кабел.

И така става ли??

Аз имам същия проблем. МП3-то ми е IPod 20GB. В един софийски магазин ми предложиха за 40лв. адаптор създаден точно за моя плеар, но проблема е че се пъха в запалката и тя служи като поставка. а отвора за запалката ми е точно до десния крак и смятаите колко ще ми е удобно. за 15 лв. също за запалка но с аудио кабел става работата, проблема е че честотата е фиксирана на 98.7 а някъде на витиня ловя някакво македонско радио и ми проваля работата. Качеството е според зависи - ако си направя настройката от еквалайзера на плеара е добре.
иначе това специалното за IPod може да се ползва и за PDA, както има и допълнителен аудио жак.

За сега така карам, жал ми е да разглобя CD-то. Ще взема да го прецакам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

kup4o написа:
проблема е че честотата е фиксирана на 98.7 а някъде на витиня ловя някакво македонско радио и ми проваля работата.

що не си купи това
kup4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
kup4o написа:
проблема е че честотата е фиксирана на 98.7 а някъде на витиня ловя някакво македонско радио и ми проваля работата.

що не си купи това

Щото е на батерий
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

хехе Smile е хубаво де ... има и без батерии .. ама не е там работата Smile за човек запознат с електрониката не е проблем да си сложи едно кабелче за запалката Smile всъщност няма проблем също да се пробва и честотата да се смени

п.п.Wireless FM Transmitter - 4 channel
Предназначен за слушане на музика в автомобила и вкъщи от MP3 Player/ CD на радиоприемник.

4 канала - фиксирани честоти
Захранване - 1x 1,5V AAA
Адаптер за кола.

Последната промяна е направена от sheki на Нед Юли 09, 2006 21:59; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
kup4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
хехе Smile е хубаво де ... има и без батерии .. ама не е там работата Smile за човек запознат с електрониката не е проблем да си сложи едно кабелче за запалката Smile всъщност няма проблем също да се пробва и честотата да се смени

е, мързела ми е в повечко.
ако качеството си заслужава ще го направа.
затова ще търся как да си припоя аудио ин за моето CD
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Юли 10, 2006 0:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз бих огледал около интегралната схема за усилвателя и бутнал с пръст да видя къде като бутна има брум, та там някъде трябва да е входа. Но сигнала го подай през разделителени кондензатори неполярни по 1-2 uF.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети