| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 9:06 Заглавие: ТХО Фунай МК8 |
|
|
| Колеги,имали ли сте случай с дефектирело ТХО на Фунай мк8?Аз до сега не но имам един апарат където отиват натам нещата,поне на първо четене.Тв-то прави опит да тръгне за част от секундата и спира захранването.Вързах му външно и има товар във веригата на 100в.Не е кр.транз. не е откл.с-ма,няма късо във верига 200в,дали не съм пропуснал нещо? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 9:42 Заглавие: |
|
|
сменял съм един или два пъти ТХО на фунай но мн.отдавна , така че не е изключено да излезне от нея
освен да пробваш на друго ТВ. ТХО-то дали ще товари _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 9:55 Заглавие: |
|
|
Смени кондензатора който отделя хоризонталната бубина да не би да е ликажен. Честотата на задаващия точна ли е ? Откачи базата на транзистора и виж какво става ....... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 9:58 Заглавие: Re: ТХО Фунай МК8 |
|
|
| stiyan stoikov написа: | | Колеги,имали ли сте случай с дефектирело ТХО на Фунай мк8?Аз до сега не но имам един апарат където отиват натам нещата,поне на първо четене.Тв-то прави опит да тръгне за част от секундата и спира захранването.Вързах му външно и има товар във веригата на 100в.Не е кр.транз. не е откл.с-ма,няма късо във верига 200в,дали не съм пропуснал нещо? | Стояне махни за проба телетекста Отпояваш платката включваш ако е от негон апарата ще тръгне без картина Има два варианра правиш опит за ремонт на платката имаше един кондензатор във веригата на 5 волта които ликажираше и правеше този номер Другия вариант е да сложиш мост на вход- изход на видео сигнала Тв-то ще работи но няма да има текст Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 10:18 Заглавие: |
|
|
| Сашо,Тв-то не е пред мен но май нямаше телетекст(ако не се лъжа).Ще видя информацията от Noel,Фуная се държи все едно е скапан крайния но не е. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 10:37 Заглавие: |
|
|
| Най лесно ТХО се проверява по следния начин:Сваляш ТХО-то от шасито като забелязваш коя е товарната намотка,вземаш едно електронско захранване ,натоварваш +130 волта с лампа включваш променливото напрежение на тези 130 волта към товарната намотка и ако лампата не угасне ТХО-то ти е в ред,може и да го оставиш да поработи 15-тина минути и ако не грее бъди абсолютно сигурен. Никога не ме е заблуждавал този метод. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 13:24 Заглавие: |
|
|
Провери и вертикалния чип да не ти товари .Мисля че той се захранваше от импулсното А ако се стигне до ТХО мисля че си със FCK20B003 което ще рече HR7783 Не пречи да го свалиш и да вържеш само товарната бобина на ТХО от електрон.Трябва да заработи и да пробваш високо с отверката. Успех _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Съб Юли 08, 2006 13:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 13:27 Заглавие: |
|
|
Не е от вертикалната схема първо нея погледнах,при откачен колектор захранването си работи.ТХО-то колкото го мернах беше нещо от сорта 154-069.
Последната промяна е направена от stiyan stoikov на Съб Юли 08, 2006 15:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 13:29 Заглавие: Re: ТХО Фунай МК8 |
|
|
| stiyan stoikov написа: | | Вързах му външно и има товар във веригата на 100в. |
Не трябвали да са накъде 114Волта? |
|
|
 |
|