| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sachiba Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 22:37 Заглавие: Неон |
|
|
Може да пробваш със импулсно захранване, тогава няма да използваш пов. траф, а само малък дросел. В зависимост от цвета им те се пълнят с различен газ - зелени, сини - Hg + аргон /палят се при 400-450В/, червени - неон/палят се при 500-600В/ и тн. Имам няколко схеми за имп. захранвания, но всички са за захр. 12В. Потърси защото съм виждал и такива каквито ти трябват - на 220В. _________________ "S T R E E T G L O W " |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 0:36 Заглавие: Неон |
|
|
За съжаление не става с умножител тъй като неоновите лампи изискват променливо напрежение.Светват и с постоянно,но с течение на времето се поляризират и започват да светят само от единия край.За целта се ползват електронни трансвертори,но отделното засветване на 80 лампи е много скъпо.
П.П.Аз се занимавам с производство на неонови лампи.
Ако те интерисува нещо друго питай. |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 8:15 Заглавие: |
|
|
| Мисля че би могъл да използваш общ траф, а всяка лампа да комутираш чрез симистор. Предполагам тока на всяка лампа е от порядъка на 20-30милиампера макс. ( Сигурно ще има отскоци при изключване на лампата, ще трябва и по един прост филтър за всеки симистор) |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 11:30 Заглавие: |
|
|
| Става дума за напрежение около 4-6 КV . Явно ще трябват много импулсни запалвания . Благодаря на всички за помощта .Въпроса ми към госта произвеждащ неон е - мога ли да погледна някаква принципна схема на трансвертер .В момента при себе си имам два изгорели ( един китайски и един италиански ) , но разглобяването им ще бъде трудно - заляти са със смола . Стигна ли до схема ще я споделя с всички интересуващи се |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 17:00 Заглавие: |
|
|
грешка
Последната промяна е направена от toltec на Нед Окт 03, 2004 11:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2004 18:19 Заглавие: |
|
|
грешка
Последната промяна е направена от toltec на Нед Окт 03, 2004 11:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Sachiba Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 7:27 Заглавие: |
|
|
Като си свалиш схемата, би ли ми я пратил, защото и аз се занимавам с подобен проблем.
А имам и един въпрос към "Госта": как да си запаля неонова лампа на 12V DC като аз имам няколко схеми за без стартерно запалване на лум.лампи, но не вършат добра работа за неоновите?
[url][email protected][/url] _________________ "S T R E E T G L O W " |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 22:07 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка, на колко волта се пали една такава тръба : ( Neon , червен, 1М , Ф=15мм )
Напрежението неизменно ли се поддържа, или е само стартиращ импулс ?
Колко и е мощноста ?? |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
|
|
 |
|