| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 22:37 Заглавие: едно питане за трансформаторите..? |
|
|
| някой може ли да ми даде някакви формоли за изчисляване на трафове... като например за броя на навивките във първичната намотка и сечението на проводника... както ако има и някаква формола за изчисляване на мощноста на трафа... благодаря предварително.. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 23:21 Заглавие: |
|
|
- ТУК има 3-4 програмки за пресмятане на мрежови, лампови и импулсни трафове, а и други полезни неща.
успех |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 17:31 Заглавие: |
|
|
мерси за линковете  |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 9:53 Заглавие: |
|
|
| изкам да питъм може ли например като имам един траф 220 - 24V след него да свържа един повишаващ траф 24 - 56V... възможно ли е подобно свързване без да изгори трафа... |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 10:29 Заглавие: |
|
|
Не е ли по-добре направо да намотаеш един за 56V  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 10:45 Заглавие: |
|
|
| .......или да си донавиеш намотки докато напрежението достигне желаното!? |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 20:53 Заглавие: |
|
|
| ми по принцип е по добре но магнитовода е залепен и немога да го разбия...най много да го прецакам...и другото е че нямам медна тел имам алуминиева и нз дали може да се продължи от медна с алуминиева.. а между ми е интересно може ли да се направи подобно свързване траф-траф |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 21:18 Заглавие: |
|
|
| Dinev написа: | | ми по принцип е по добре но магнитовода е залепен и немога да го разбия...най много да го прецакам...и другото е че нямам медна тел имам алуминиева и нз дали може да се продължи от медна с алуминиева.. а между ми е интересно може ли да се направи подобно свързване траф-траф |
1.Цаката е да махнеш тези по малките ламели които не влизат във макарата на която е навит трафа.Като махнеш един и така ти се освобождава място да хванеш най външния ламел със малки клещи и да го изтеглиш.Така останалите ламели се притискат с по малка сила и по лесно се вадят
2.Би трябвало да може ако е изолирана(лакирана)
3.Може.Аз съм правил така от чисто любопитство _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 21:21 Заглавие: |
|
|
и аз искам да го направя от любопитство.. а между другото телта си е алуминиева лакирана от некав руски траф... |
|
|
 |
|