Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питанка за едни джаджи
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cece
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 11, 2006 23:12    Заглавие: Питанка за едни джаджи Отговорете с цитат

как се казват (на български и на англииски ако някой знае) тези неща, който сега се монтират на всички нови коли отстрани и като паркира човек колата си и е много близко до някакъв предмет тея неща пиукат ??? ако имате някаква информация...

парктроник

сега новата загадка е да има някой схеми на тези устроиства????трябва ми частта която е датчика, и схемата на реакция на системата, без там разни лсд дисплеи. демек предполагам че е чип на платка с о6те няколко резистори и кондензатори и като е близко датчикът до предмет еди си кой извод да дава "1" примерно... нещо такова

Последната промяна е направена от cece на Сря Юли 12, 2006 0:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NicKo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 11, 2006 23:24    Заглавие: Re: Питанка за едни джаджи Отговорете с цитат

cece написа:
как се казват (на български и на англииски ако някой знае) тези неща, който сега се монтират на всички нови коли отстрани и като паркира човек колата си и е много близко до някакъв предмет тея неща пиукат ??? ако имате някаква информация...
Парктроник???
Върнете се в началото
cece
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 11, 2006 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

сега новата загадка е да има някой схеми на тези устроиства????трябва ми частта която е датчика, и схемата на реакция на системата, без там разни лсд дисплеи. демек предполагам че е чип на платка с о6те няколко резистори и кондензатори и като е близко датчикът до предмет еди си кой извод да дава "1" примерно... нещо такова
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 6:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай сайта на Млад конструктор.
Там има подобни елементарни решения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

виж и в раздел "Безумни идеи" на http://mcu-bg.com Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:03    Заглавие: Отговорете с цитат

в първи брой на Електроника и Компютри (новото ни списание за електроника) има схема на такъв дивайс, но е реализиран с инфрачервен датчик (излъчвател / приемник). В нета има и съм виждал с утразвуков сензор. Можеш да потърсиш "ultrasonic parking aid" или подобни.
Върнете се в началото
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Launchpad/3632/sonar.htm - мисля, че това съм гледал...
Върнете се в началото
exelero001
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 10:56    Заглавие: Питанка за едни джаджи Отговорете с цитат

Според мен описаната схема в списание "Електроника и компютри" е добра. Поне при мен си работи отлично Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 12:42    Заглавие: Re: Питанка за едни джаджи Отговорете с цитат

exelero001 написа:
Според мен описаната схема в списание "Електроника и компютри" е добра. Поне при мен си работи отлично Smile

на какво разстояние работи? не съм я реализирал, но съм се замислил да я. къде си я поставил - на бронята? от ляво, от дясно? централно? Разкажи впечатления и особености по монтажа, ако искаш да споделиш разбира се.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

И тази на Млад конструктор е добра.Работи стабилно и се пренастройва в достатъчни граници като разстояния.Има два обхвата-предупреждение и аларма,когато автомобилът се приближи на критично разстояние.На Рено 19 е удачно монтирането в десния стоп-блок,там има празно място,което в левия се ползва за светлината за мъгла.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети