|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobby73 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:30 Заглавие: Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LCDs |
|
|
Имам Sharp Aquos LC15B4US - малък телевизор с плосък екран и външно захранване, подавано му през някакъв специфичен smart куплунг на SHARP.
Преди да хвърля $80 за ново фирмено захранване бих искал да разбера налага ли се всъщност или мога да мина с какво да е 12V захранване.
Не съм ремонтирал телевизор от 15-на години и никога електронен. Разбирайте тотално не съм в час, но все пак имам необходимата база да разбера нещата ако ми се обяснява бавно
Благодарение на eserviceinfo.com (страхотни са!) намерих схема на LC15B2A, на която захранването е маркирано с 3 отделни линии, идващи, очевидно, от входящия куплунг: PAVCC, SIGVCC и INVVCC. Изглежда и трите подават 12V.
Ето и въпросите ми:
1) Правилно ли е тълкуването ми, че това са захранването на аудио-видео блока, блока на тунера/усилвателя и блока на инвертора?
2) Значи ли това, че външното електронното генерира три галванично разделени 12 волтови изхода? Ако да то защо са разделени?
3) В крайна сметка мога ли да "мина метър" и да ги окъся и подам едно общо захранване?
Ще съм благодарен на всеки, който може да помогне!
Поздрави,
Боби |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:41 Заглавие: Re: Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LC |
|
|
| bobby73 написа: | Благодарение на eserviceinfo.com (страхотни са!) намерих схема на LC15B2A, на която захранването е маркирано с 3 отделни линии, идващи, очевидно, от входящия куплунг: PAVCC, SIGVCC и INVVCC. Изглежда и трите подават 12V.
|
По-лесно ще е ако дадеш линк към това което си намерил. |
|
|
 |
bobby73 Нов потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|