| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:00 Заглавие: Шаси 12.6 - интересен дефект! |
|
|
Проблема на това ТV е, че при работа на метровия обхват картината е
с вертикални вълнообразни линии от ярки снежинки. Дециметровия обхват работи нормално. С местене на антенния кабел смущенията се увеличават или намалят, но не изчезват. Други работещи ТV в близост също получават смущения. Тунер сменен, всички ел. кондензатори проверени, всички елементи в захранването с изключение на SMD
сменени- без резултат! Дайте някакви идеи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:34 Заглавие: |
|
|
| Темата беше коментирана скоро. Според мен единственото оправяне е със захранващо блокче за самсунг! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:36 Заглавие: |
|
|
| Това не е дефект според мен.Това шаси самата схема излъчва.Провери от долу неелектролитните конд. smd монтаж дали не са прекъснали.Виж дали сигнала е слаб,ако е под 60db така правят.Този въпрос мисля ,че е разискван във форума. |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 17:16 Заглавие: |
|
|
Колеги, проблема е решен! Оказа се SMD кондензатор С636 свързан
към гейта на Т 601 и маса в захранването,който липсваше на принципната схема. Премахнах го и всичко си дойде на място. Благодаря Ви за съветите! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 7:27 Заглавие: |
|
|
| Интересно, на първия такъв тв ще пробвам. А аз и транзистора махах, и пак си излъчваше. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 8:23 Заглавие: |
|
|
| При мен се получи същия ефект след смяна на SMR-а със захр. блокче. Оправи се след допълнително свързване на двете вторични маси на имп.траф. или махане на 2.2ома от масата на първичната. Не си спомням точно кое от двете. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
При мен С636 го няма не само на схемата но и в телевизора.Каква е стойността му.
При изваждане на размагнитването искренето много силно намалява _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
| Както казах, ще пробвам на първия дошъл такъв ТВ. Нямаше такъв кондезатор, и пак не разбрах къде е проблема. А със същия интеграл, друга марка ТВ, нямаше никакви ядове. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 10:07 Заглавие: |
|
|
При 14инчовите BEKO от ламарината на тунера до уплетката която обира статичното електричество на кинескопа са пуснали не един а два проводника,които винаги съм се чудил за какво са .Да не би това да е свързано с този въпрос  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 10:12 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | При 14инчовите BEKO от ламарината на тунера до уплетката която обира статичното електричество на кинескопа са пуснали не един а два проводника,които винаги съм се чудил за какво са .Да не би това да е свързано с този въпрос  |
Както писах, без да работи телевизора, с разкачен транзистор на захранването, има паразитни генерации. Те се виждат на поставен наблизо друг телевизор, независимо че този не работи. Има някаква далавера в самата платка, ама така и не го открих. |
|
|
 |
|