Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

информация за ТХО
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юли 16, 2006 23:33    Заглавие: информация за ТХО Отговорете с цитат

Здравейте колеги.
Преди 6 месеца купих на баща ми монитор"STX VL950".
Докато го ползвал от време на време губел картина и пак тръгвал.После съвсем спрял.
След обстойниа преглед установих че ТХО'то реботи но не излиза високото напрежение към кинескопа.Хванах"ЪГЛОШЛАЙФА" и го по отворих(ТХО'то) от към високата част.Между кабела на високото и восокожолтожата намотка има една платка.
НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ ТОВА Е ВИСОКОВОЛТОВА КАСКАДА И МОГА ЛИ ДА СЛОЖА ДРУГА КАСКАДА ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 6:59    Заглавие: Re: информация за ТХО Отговорете с цитат

rolling_heads написа:
След обстойниа преглед установих че ТХО'то реботи но не излиза високото напрежение към кинескопа.Хванах"ЪГЛОШЛАЙФА" и го по отворих(ТХО'то) от към високата част.Между кабела на високото и восокожолтожата намотка има една платка.
НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ ТОВА Е ВИСОКОВОЛТОВА КАСКАДА И МОГА ЛИ ДА СЛОЖА ДРУГА КАСКАДА ???

Е, не Rolling Eyes Shocked Very Happy .
"Жълтата фланелка" за тази седмица е твоя. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за фанелката.
Мисля че всеки койти се е захванал с електроника е малко или много луд
А за монитора не се надявам да тръгне.Тои и без това е обречен и реших да поекспериментирам.
ВСЯКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ДОБРЕ ДОШЛО,А АЗ ЩЕ ВИ КАЗВАМ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ЕКСПЕРИМЕНТА.
Не съм чул досега някои да прави подобно нещо така , че даваите
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми аз съм чул - само че не се прави така ако искаш да отремонтираш точно това ТХО . Т'ва се прави когато си решил да унищожиш това ТХО и да го използуваш за донор за да отремонтираш друго .
Платката която си видял предполагам че е керамичната подложка на която се монтират потенциометрите Focus и ako има Screen . Та от това TXO ,ако правилно съм разбрал какво си му направил , освен донор (ако разбира се не му е пробил анодния кондензатор) друго нищо не става Sad
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 19:52    Заглавие: Re: информация за ТХО Отговорете с цитат

rolling_heads написа:
Здравейте колеги.
Преди 6 месеца купих на баща ми монитор"STX VL950".
Докато го ползвал от време на време губел картина и пак тръгвал.После съвсем спрял.

LaughingLaughingLaughing
Поговорката е "три пъти мери - и тогава режи". rolling_heads, направил си точно обратното. К-к-к-к-ъсно е вече за това ТХО.LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига глупости Very Happy Лека намеса за закърпване може ама да го изкормиш и после..... Sad Забрави за всякакви варианти.Само ново или всичко в гюма Very Happy
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2006 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Големи сте СКИПТИЦИ ТХО'то си работи днеска го залях със смола и утре ще видим Laughing
не сам пробил анодноя кондензатор
не мисля все още да го ползвам за донор
наистина видях платката за фокусите и screen,но има и още една(както казах вързана е между анодния кабел+конензатора и високоволтовата намотка+фокусите).За нея питах.
А за ново ТХО - не намерих оригинално а не знам дали има аналози?
на ТХО'то пише:SAMPO 9813 E15*650 FEA630 47F13-0720S SE8301A4 FM1037D.
Намястото на (*) не се чете.
Ако някой може да ми каже аналог ще съм благодарен
Върнете се в началото
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 10:04    Заглавие: ТХО Отговорете с цитат

Ако си от София, вземи ТХО-то и иди в магазина, който се намира на
бул.Мария Луиза - ъгъла с ул. Поп Богомил. Там ще ти кажат имат ли такова ТХО или негов еквивалент. Те са специалисти в този бранш.
Вероятно няма да го купиш, защото цената ще ти се види висока.
Освен това, незнам какъв ти е монитора, но той едва ли струва колкото ТХО-то. Освен това, има вероятност повредата да не е в него (или само в него). По добре се консултирай и с някой колега - там в този магазин има и сервиз. В София има много сервизи (колеги), които могат да ти помогнат, но не знам защо не си изписват адресите на сервизите - това е една безплатна реклама. Огледай профилите - тук там някои дават телефони, а един от тях е дал и адреса си.
Успех
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 10:20    Заглавие: Re: ТХО Отговорете с цитат

интермаш написа:
Освен това, има вероятност повредата да не е в него

И да не е била в него-вече е станала-
Не видиш ли по горе че е писал че го е разцепил с ъглошлайф ли с брадва ли с трион ли,де да го знам с кво,ама го е разцепил на две-според теб става ли нещо от тва ТХО? Laughing Laughing Laughing
@rolling_heads-не сме "големи скептици"-ти си голям "умник"да направиш подобно нещо с ТХОто-ние тука от форума,като по-тъпи вместо да ги режем с ъглошлайф ТХОтата ,първо проверяваме дали въобще е в тях проблема и после ги сменяме!
RC събирай материал от такива теми-крайно време е да се отвори вече във форума раздел "Бисери" Laughing
P.S. Не се обиждай за обръщението "умник"ама си е живата истина,не знам как ти е дошло на акъла,колко съм се смял....Следващия път като решиш да отваряш ТХО да не се мъчиш с ъглошлайфа ме извикай да ти помогна-с Magnum .44 калибър става по-лесно Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 15:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за ъглошлаифа беше образно изказване.
Много внимателно отворих само около кондензатора и потенциометрите защото ТХО'то си работи но не излиза анодното напрежение за конескопа и там както ви казах по горе има една керамична платка дето де чудя каква е?Вече си мисля че е или диод или каскада , но никои не все още не ми е отговорил
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети