| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 16:19 Заглавие: Изгърмял Ц4360 |
|
|
Имам аналогов уред Ц4360,обаче по невнимание на обхват 2500 mA го включих в мрежата...досещате се какво стана и след това уреда не даваше абсолютно никакви признаци на живот.Отворих го,но нямаше нищо овъглено на пръв поглед.Дали целия уред си е заминал или може би само някоя защита  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 19:36 Заглавие: |
|
|
| Провери с омметър "бобинките". |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:06 Заглавие: |
|
|
Трудно се мери тока в контакта , а ?
Ако считаш, че ще ти е от полза тук има доста лоша (не особенно читаема) схема на въпросния прибор.
Със сигурност не му е изгоряло нито АЦП-то, нито процесора, така че няма начин да не откриеш нещо дето е станало на изолатор.
Успех.
Последната промяна е направена от RC на Пон Юли 17, 2006 20:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:08 Заглавие: |
|
|
Провери шунтовете .Вероятно има прекъснал  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:46 Заглавие: |
|
|
zxcr,вътре в уреда няма "бобинки",поне доколкото аз виждам.За сметка на това е пълно с резистори и ценери.Значи е изпляскало нещо от тях.Тогава става кофти защото наистина са доста
sacho, а относно шунтовете-възможно ли е заради някой прекъснал целия уред да не дава абсолютно никакви признаци на живот? |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | zxcr,вътре в уреда няма "бобинки",поне доколкото аз виждам.За сметка на това е пълно с резистори и ценери.Значи е изпляскало нещо от тях.Тогава става кофти защото наистина са доста
sacho, а относно шунтовете-възможно ли е заради някой прекъснал целия уред да не дава абсолютно никакви признаци на живот? |
Е още по добре, значи имаш прекъснал резистор. И ако не е опушен то ще пише стойността му. |
|
|
 |
Hehe Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 8:04 Заглавие: |
|
|
| zxcr написа: | | ShaGratH^ написа: | zxcr,вътре в уреда няма "бобинки",поне доколкото аз виждам.За сметка на това е пълно с резистори и ценери.Значи е изпляскало нещо от тях.Тогава става кофти защото наистина са доста
Е още по добре, значи имаш прекъснал резистор. И ако не е опушен то ще пише стойността му. |
Едно време баща ми така мери с моя Ц20 и познай какво се случи , отиде и ми купи нов , оказа се че стрелаката е направена с много тънка жичка и бше прекъснала
Така че направо се засли км най близкия магазин за електроника прежали 10лв и си купи един цифров уред , дори ако не те мързи отиди до илиенци и ще си вземеш 2 за 10лв  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 9:15 Заглавие: |
|
|
Първо провери дали измерителната система не си е заминала.С една батерийка 1.5В, само с леко докосване!!! ,ако се отклонява добре,значи някой шунт се и отишъл,ако ли не ,сори, нова система или нов уред.
Някои шунтове са като бобинки....Гледай внимателно.  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 9:39 Заглавие: |
|
|
Дам днес го прегледах по обстойно шунтовете са здрави,намерих и въпросните бобини,и овъглено около превключвателите (-;Rx;~).Явно не си струва да се мъча с тоя уред повече,то се е видяло че ще се взима поредния цифров.Hehe от Илиянци малко трудно,защото съм от Пловдив  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | Дам днес го прегледах по обстойно шунтовете са здрави,намерих и въпросните бобини,и овъглено около превключвателите (-;Rx;~).Явно не си струва да се мъча с тоя уред повече,то се е видяло че ще се взима поредния цифров.Hehe от Илиянци малко трудно,защото съм от Пловдив  |
Да но е хубаво да си имаш и един аналогов, защото по някога цифровия не върши работа .. |
|
|
 |
|