| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 17:31 Заглавие: Приставка осцилоскоп? |
|
|
Някой има ли схема на приставка с която могат да се наблюдават осцилограми на екрана на телевизора или още по-добре на монитора на компютъра?
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 23:02 Заглавие: |
|
|
И аз в началото се бях вдъхновил да правя подобно нещо но ме убедиха ( или по - скоро сам се убедих че няма смисъл ) имам схема на подобна приставка, която се включва към антенния вход на ТВ ама направата е свързана освен с всички трудности по еталониране на уреда и с изработването на доста специфични бонини и тансформатори, което в същност мен ме отказа.Мисля че схемата беше в един брои на МК от 1984г. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 14:44 Заглавие: |
|
|
Може да се направи с една К155ЛА3(7400) и една К155АГ3(74123)
със 7400 правиш генератор на 15.6 kHz и формировател на синхроимпулса(редовия) а със 74123 два формирователя на импулси със първия правиш ШИМ например със полеви транзистор като регулируемо съпротивление във RC веригата на 74123. По задния фронт се управлява втория чакащ мултивибратор от 74123 който формира кратък импулс за вертикалната линия на екрана на телевизора. Кадрова синхронизация не е необходима а пък ако имаш и регулатор за нея още по-добре (даже е наложително) за да може да спреш картината например ако мериш импулси да ги нагласиш да не бягат. От тук нататък може да ти трябва ВЧ модулатор.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 18:29 Заглавие: |
|
|
| А можеш ли да я сканираш тази схема заедно с описанието? |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
За съйаление няма как да стане но пак ти казвам схемата няма да можеш да я изпълниш... давам ти съвсем кратък цитат - " трансформатора се навива от посребрен проводни с d=0.2mm като всяка намотка се прошива" за екранирането - работа поти не възможна за да се постигне ефект - за еталонирането - да не говорим.По добре си вземи за 40 - 50 лв осцилоскоп на старо или използвай компютърните варианти. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 7:45 Заглавие: |
|
|
Че от де мога да си намеря осцилоскоп толкоз ефтино  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 11:41 Заглавие: |
|
|
вземи някое старо дърво за 50-100лв-има колкот щеш-следи редовно форума-често изскачат обяви за продан _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|