| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 21:21 Заглавие: Хлор сензор (от къде да си купя) |
|
|
Трябва ми да си купя един сензор за съдържанието на хлор в водата .. Може и да е нещо готово. Че ми трябва да следя съдържанието на хлор в един басейн ..
Ако някой си има идея от къде може да се купи такъв ще съм му благодарен. Между другото също ако знае и от къде да си взема и ph сензор .. Аз намерих една фирма в Пловдив, но още не съм и звънял да питам ..
Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
Не съм сигурен дали си даваш сметка с какво си се заел
За ph сензора нещата също никак не са прости - ще се опитам утре да намеря едно линкче, но .....
P.S.Я да не отлагаме
Погледни тук, дали ще намериш това което търсиш - не гарантирам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 21:30 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Не съм сигурен дали си даваш сметка с какво си се заел
За ph сензора нещата също никак не са прости - ще се опитам утре да намеря едно линкче, но .....  |
Ами може и готово нещо .. тук опират нещата да се намери и да се вземе или ако е по изгодно да се направи, но по-добре да се купи, защото ще е калибрирано и ще си спестя куп главоболия и много четене .. Но ако има някакви хибриди, който да излиза линейно напрежение .. Ще е много добре. Както Honeywell имат сензори за влажност ( HIH-4000 series) и на тях им подаваш захранване и те ти изкарват напрежение в зависимост от влажноста на въздуха .. Ако има и нещо такова ще е добре. от там нататъка е лесно едно АЦП с DS2438 може и някой операционен усилвател ..
Само да намеря нещо такова .. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 15:12 Заглавие: |
|
|
1800лв е само цената на датчика  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | 1800лв е само цената на датчика  |
малеееееее |
|
|
 |
lz5lh Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 21:17 Заглавие: хлор |
|
|
| Като възможност има и ръчни методи за наличие на хлор във водата.Във ВиК -атата използват една течност наречена О-ТОЛИДИН .Като капнеш една капка в една епруветка с вода и се оцветява в жълто .Концентрацията се определя по една таблица с цветове по медода на сравнението.Питай във вашето ВиК.За електронен метод във вода не съм чувал. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 0:11 Заглавие: Re: хлор |
|
|
| lz5lh написа: | | Като възможност има и ръчни методи за наличие на хлор във водата.Във ВиК -атата използват една течност наречена О-ТОЛИДИН .Като капнеш една капка в една епруветка с вода и се оцветява в жълто .Концентрацията се определя по една таблица с цветове по медода на сравнението.Питай във вашето ВиК.За електронен метод във вода не съм чувал. |
Има, тези се по-разрових из гууглъл и доста излезнаха .. Ами в момента този метод се ползва за мерене, но така да се каже трябва някой да измери, а другото е автоматизирано и удобно ..
Ще търся пък да видим |
|
|
 |
|