| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 22:05 Заглавие: Sony KV2184 MT Проблем със дециметровия обхват. |
|
|
След гръмотевица двата метрови обхвата работят без недостатъци, дециметровия е със силен снеговалеж и шум във говора. Насочих се към тунера и го замених но проблема остана. Кондензаторите на антенния вход са проверени. Насочвам се към АРУ-то но нямам схема и става бавно. Помогнете със мнение, а и схема няма да откажа. Състава на телевизора е следния:
Захранване STR50115
Процесор PCA84C640P/037
Видео CXA1213S
Вертикално мPC1488H
Звук TDA2007
Предварително благодаря. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sa6ik Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 22:33 Заглавие: |
|
|
| а превключващите напреженията на тунера как са???koe шаси е?? |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 5:59 Заглавие: |
|
|
След като двата метрови обхвата работят нормално , значи остава или тунер , или неговото управление като се изключи АРУ / то работи винаги и не се влияе от превключването на обхватите/ sa6ik е прав. Ориентирай се към напраженията за превключване на обхватите.Може някое от метровите да остава и да пречи на работата на дециметровия.
успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 15:19 Заглавие: |
|
|
Колеги, напреженията за превключване на обхватите се управляват без застъпване на два обхвата едновременно. Захранващото напрежение е нормално като стойност 11.8В. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 15:42 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Колеги, напреженията за превключване на обхватите се управляват без застъпване на два обхвата едновременно. Захранващото напрежение е нормално като стойност 11.8В. |
Случвало ми се е при смяна на тунер с хипербанд да се получава не работещ/ или много лошо/ дециметров обхват и причината е била че вместо :
I - 12v - 0 - 0
III- 0 -12v - 0
U - 0 - 0 - 12v
да се получава следното :
I - 12v - 0 - 0
III - 0 - 12v - 0
U - 0 - 3,4v - 12v
Това имах предвид. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 21:58 Заглавие: |
|
|
Noel за съжаление случая при мен не е такъв,неизбраните обхвати стоят твърдо на нула. Единственото нещо което засега ми прави впечатление е, че АРУ-то при 1 и 3 обхват стои на 6-6.5В., като при някой програми е стабилно а при други се променя скокообазно към 8В и се влошава образа, а за UHF твърдо застава на 8В и не мърда. Не знам каква е логиката в случая, при високо напрежение ниско усилване или обратното, но това е текущото положение. Утре ще опитам да го отпоя и да видя как ще се отрази на работата на тунера. А после ще сменя и чипа в МЧУ-то за да отпадне и още една възможна причина. Утре ще пиша резултатите. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 5:48 Заглавие: |
|
|
Филипов е прав .Щом АРУ-то стои в 8 в означава че нямаш сигнал от тунера. А на другите в зависимост от неговата сила мени стойноста си .Ако чипа в МЧу-то е дефектен то няма да работи и на другите обхвати защото е един и същ и не се интересува от това на кой обхват работи телевизора. Според мен тунера ти е дефектен Но в края на краищата ти решаваш  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 7:03 Заглавие: |
|
|
При завъртане докрай на тримера за АРУ трябва изображението да е на снеговалеж. Започвайки да го въртиш наобратно го оставаш на границата където снеговалежа изчезва. Ако продължиш да го въртиш и си на кабелна трябва да се претовари (ако има достатъчно ниво на сигнала) Тази проверка я направи за метровия диапазон. Провери спойките на същия тример AGC .Ако имаш генератор на сигнал провери с него как се държи. Възможно е да си попаднал на дефектен тунер или нещо такова. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|