| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NNinja Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 22:50 Заглавие: Схема за изключване на тонколони с помощта на рид ампула |
|
|
Нещо спомените от техникума хич ги няма
Трябва ми да спретна схема, която с помощта на на нормално затворена рид ампула да изключва високоговорители и да включва лампа
Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 22:56 Заглавие: Re: Схема за изключване на тонколони с помощта на рид ампула |
|
|
| NNinja написа: | Нещо спомените от техникума хич ги няма
Трябва ми да спретна схема, която с помощта на на нормално затворена рид ампула да изключва високоговорители и да включва лампа
Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително |
Не съм чувал да има "нормално затворена рид ампула" ? И защо не дадеш малко повече пояснения от това, което си писал само може да се гадае ! |
|
|
 |
NNinja Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 23:09 Заглавие: |
|
|
| Грешно се изразих... Все пак се поразрових и намерих схема, която би трябвало да ми свърши работа... Имах предвид, че нормалния режим на работа е затворени контакти на ампулата |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 0:27 Заглавие: |
|
|
струва ми се че търсиш защита някваква ... с рид ампула няма да стане поне тези които аз знам са слабички и има опасност да залепнат не ти ли върши работа това с малко напасване  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 18:47 Заглавие: |
|
|
абе има и доста яки ампули да ти кажа - примерно от някое реле за мигачи - а и аз имам тука една ама не знам от де - превключваща е - с 3 извода и е 8мм диаметър и 0,8 мм са изводите вътре е около 4 мм широки пластините и здраво щрака  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 0:12 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | струва ми се че търсиш защита някваква ... с рид ампула няма да стане поне тези които аз знам са слабички и има опасност да залепнат не ти ли върши работа това с малко напасване  |
Ела у нас шейк ще ти покажа 3А рид ампули Даже имам и такива релета с тези ампули  |
|
|
 |
Хехе Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | | sheki написа: | струва ми се че търсиш защита някваква ... с рид ампула няма да стане поне тези които аз знам са слабички и има опасност да залепнат не ти ли върши работа това с малко напасване  |
Ела у нас шейк ще ти покажа 3А рид ампули Даже имам и такива релета с тези ампули  |
Релето си е реле.
Така убаво ще залепне тази смешка че ще си купуваш нови говорители
Ако са 100W при 4 Ом имаш 5А но все пак недей рискува . |
|
|
 |
|