Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за изключване на тонколони с помощта на рид ампула

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
NNinja
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2006 22:50    Заглавие: Схема за изключване на тонколони с помощта на рид ампула Отговорете с цитат

Нещо спомените от техникума хич ги няма Sad
Трябва ми да спретна схема, която с помощта на на нормално затворена рид ампула да изключва високоговорители и да включва лампа

Някой дали може да помогне?

Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2006 22:56    Заглавие: Re: Схема за изключване на тонколони с помощта на рид ампула Отговорете с цитат

NNinja написа:
Нещо спомените от техникума хич ги няма Sad
Трябва ми да спретна схема, която с помощта на на нормално затворена рид ампула да изключва високоговорители и да включва лампа

Някой дали може да помогне?

Благодаря предварително

Не съм чувал да има "нормално затворена рид ампула" ? И защо не дадеш малко повече пояснения от това, което си писал само може да се гадае !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NNinja
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2006 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Грешно се изразих... Все пак се поразрових и намерих схема, която би трябвало да ми свърши работа... Имах предвид, че нормалния режим на работа е затворени контакти на ампулата
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 0:27    Заглавие: Отговорете с цитат

струва ми се че търсиш защита някваква ... с рид ампула няма да стане поне тези които аз знам Smile са слабички и има опасност да залепнат не ти ли върши работа това с малко напасване Smile
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

абе има и доста яки ампули да ти кажа - примерно от някое реле за мигачи - а и аз имам тука една ама не знам от де - превключваща е - с 3 извода и е 8мм диаметър и 0,8 мм са изводите вътре е около 4 мм широки пластините и здраво щрака Wink
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
струва ми се че търсиш защита някваква ... с рид ампула няма да стане поне тези които аз знам Smile са слабички и има опасност да залепнат не ти ли върши работа това с малко напасване Smile

Ела у нас шейк ще ти покажа 3А рид ампули Smile Даже имам и такива релета с тези ампули Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Хехе
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp написа:
sheki написа:

Ела у нас шейк ще ти покажа 3А рид ампули Smile Даже имам и такива релета с тези ампули Smile

Релето си е реле.
Така убаво ще залепне тази смешка че ще си купуваш нови говорители
Ако са 100W при 4 Ом имаш 5А но все пак недей рискува .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети