| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 20:22 Заглавие: Проблем с Темп-714 |
|
|
| колеги имам един проблем със телевизор Темп-714,зна4и по 4удо кинескопът му е напълно здрав и затова искам да го оправя.Проблема е там 4е му изгоря ТХО-то,смених го....работи 40 мин.и изгоря.сложих 3-то ТХО....пускам телевизора...работи си,оба4е установявам 4е ТХО-то прегрява...даже започва да пуши.....затова са горели и предните ТХО.Има някакъв друг проблем който кара тхо-то да прегрява и да изгаря,ако някой се е сблъсквал от вас с подобен случай моля да ми обясни как да отсраня проблема.предварително ви благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
| Взехме да ги забравяме вече,но като идея смени КЦ109- дългия бял селенов изправител.Да не е надут бостерния кондензатор-0,1микро между 8 и 10кр. на тхо.6П45С как е черви ли анода? |
|
|
 |
tedo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 20:54 Заглавие: |
|
|
| ми свети си нормално,....даже и при изгоряло тхо |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
Пробвай с да сложиш цял блок развивки от тези които имаш може и да тръгне ако се улучи здрав.Сменя се бързо но да не забравиш да разредиш кинескопа че е неприятно като се разреди през тебе.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 9:32 Заглавие: |
|
|
ТХОтата дето ги слагаш са някакво менте,да не са от тия дето старозагорските с хостафана дето са навити.
сложи хубаво-от ония със епоксидната заливка,които са-оригиналните. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 12:51 Заглавие: Re: За старите телевизори |
|
|
Г-н Мицанка
| интермаш написа: | | Те - старите телевизори могат да служат и за учебни помагала на новоизлюпените телевизионни теници.. |
Не мисля че е останало нещо общо между съвременните телевизори и това изчадие на съветската техника.Не мисля че има на нещо на което могат да се научат от един Е-714.На какво ще се научат???
| интермаш написа: | | А сега какво - "дай дъмп", "дай меню", "смени електролитите...", търся схема на..." - това телевизионна техника ли е? |
Да разбира се че е телевизионна техника.Що за глупости захванахте да плещите пак???Какво искате да кажете,че навремето като сте правили Електрони и сте най-великия телевизионен техник в страната-а ние?Ние които сега работим младите-ние сме нищо.Типично за вашия стил изказвания-не ви е за пръв път.Не мислите ли че ни обиждате така с тези си изказвания?
| интермаш написа: | | Я се хващайте сериозно и помогнете на момчето да си поправи телевизора без да сменя целия блок. Повредата му е елементарна. |
Ами като е елементарна-кажете му каква е де,аз го насочих,а от вашия пост не виждам нищо градивно-само спам.Мисля че достатъчно много забележки ви направи RC досега. |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
КЦ 109 най вероятно. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
| 99% 6п45с |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 14:58 Заглавие: Re: Проблем с Темп-714 |
|
|
| hehe nai-nakraq da namreq nqkoi koito ima kato moite problemi.Az sam se zahvanal ot edna godina s edin temp714.Be6e v mnogo tejko polojene , no v posledstvie uspqh da otstranq pove4eto problemi.Te nai ve4e bqha svurzani s razvivkite.Edno razbrah za tozi tip televizori- problemat nikiga ne e tam,kadeto go tursi6 ili o4akav da e!Sega mi otsana samo edno ne6to,no ne moga da razbera kade e problema!Kakto si raboti normalno i izvednu6 kartinata mu stava qrko 4ervena i razmazana,posle pak se opravq i taka postoqno.100% sam siguren 4e ne e ot bloka za cvetnosta.Slagah nqkolko takiva i nqma6e promqna.Ako nqkoi znae ne6to po vaprosa da pi6e na [email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 16:00 Заглавие: |
|
|
Пиши на кирилица
Смени си цоклите в блока за цветността на лампите,резисторите 22к мисля бяха на платката на кинескопа може да ги смениш,почисти разрядниците на платката на кинескопа от прахоляк,крачетата на кинескопа почисти,
ако е варианта в блок развивки с трите потенциометъра за ускоряващите напрежения-си прегледай потенциометрите за ускоряващите напражения и особено тоя на червеното-даже най-добре ги смени-те са един бели и седат на една вертикална платка под голямата лампа-там при КЦ-то. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|