|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 18:58 Заглавие: Hm |
|
|
| mishomvp написа: | | ShaGratH^ написа: | Дам днес го прегледах по обстойно шунтовете са здрави,намерих и въпросните бобини,и овъглено около превключвателите (-;Rx;~).Явно не си струва да се мъча с тоя уред повече,то се е видяло че ще се взима поредния цифров.Hehe от Илиянци малко трудно,защото съм от Пловдив  |
Да но е хубаво да си имаш и един аналогов, защото по някога цифровия не върши работа .. |
До сега не съм се замислял къде може да го замести освен за едно единствено нещо, на всичкото отгоре цифровия е в пъти по точен.
Спомням си че само аналоговия можех да ползвам за измерител на поле демек ако правиш предавател на някаква честота аналоговия му слагаш единия край на антената и то си показва .  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 21:10 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | Дам днес го прегледах по обстойно шунтовете са здрави,намерих и въпросните бобини,и овъглено около превключвателите (-;Rx;~).Явно не си струва да се мъча с тоя уред повече,то се е видяло че ще се взима поредния цифров.Hehe от Илиянци малко трудно,защото съм от Пловдив  |
На Руския пазар ще ти е по лесно!!! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 16:57 Заглавие: |
|
|
Стрелковия е много по-удобен когато следиш някакви колебания на измерваната величина.Докато видиш изменението на дадена стойност със цифровия окото ти много по-бързо би възприело трепването на стрелката.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 17:50 Заглавие: |
|
|
| Колегата sacho е прав, и аз меря с два уреда,стрелкови и цифров.Може и да е въпрос на навик. А стрелка може да си направи човек от една жичка от многожилен проводник,после само се криви,друг е въпроса колко е точно. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 16:23 Заглавие: |
|
|
| Tия ефтините цифрови не могат да мерят променлив ТОК. Имат обикновено само два обхвата за променливо напрежение, най-ниския е 200 V няма за по-ниски напрежения. Освен това не са true RMS (за разлика от стрелковите) и на всичкото огоре показват на постоянно напрежение когато то им се подаде в едната посока и то по-голямо. Например включиш на ~200V и мериш =23V и в едната посака дава 0V а в другата +40V ?!?! Става дума за най-глупавите, знам че има и много по-добри. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|