| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ZITON Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 14:43 Заглавие: ТУРСКО ЗАХРАНВАНЕ ПРОБЛЕМ |
|
|
МНОГО ГРЕЕ ТРАНЗИСТОРА BU 508A
СТАВА ВАПРОС ЗА ТЕЗИ ЗАХРАНВАНИЯ УНИВЕРСАЛНИ SUPER BESLEME `КОИТО СЕ ВГРАЖДАТ В ТЕЛЕВИЗОРИТЕ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 15:54 Заглавие: |
|
|
8Сложи неизолиран,ако в момента е с изолеран транзистор и добави още някоя друга ламаринка към радиатора за по-добро охлаждане-нормално е всички турски греят така.Ако искаш си поиграй със стойностите на RC демпфващата верига в колектора-2,2нФ и 30ома резистор,където е-някой път помага,ама може да гръмнеш транзистора. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 16:43 Заглавие: |
|
|
Можеш да опиташ като намалиш демпферния кондензатор на 800pf като при това обикновенно пада температурата,но не го сваляй много,защото ще си деф.транзистора.Веднъж си играх доста и стигнах до извода че трансформаторите не са оразмерени добре.Имаше и партиди от универсалните,които се държаха добре,но май се поизгубиха свестните.С мотажа на такова захранване,клиента става абонат на сервиза  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 17:01 Заглавие: |
|
|
При опитите които съм правил най-добре се държи без демпферната верига.Монтирал съм около 10 такива на които съм откачвал демпферната верига и нито едно не се е върнало с дефектен транзистор.На изхода за всеки случай R2K  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 17:40 Заглавие: |
|
|
Сашо ,аз също пуснах без демпферната верига 2 такива,но ми ги върнаха по ралично време и много скоро след като бяха взети.И на двата бяха дефектирали транзисторите.Иначе спор няма че изстиват,но след като и аз дефектирах при включването едно ,което няколко дни го тествах в сервиза и в момента в който реших да го пусна на клиента изгърмя не се реших да ги оставям без демпфер а само намалях кондензатора.Не писах в предния пост за натрупания опит за да не губя време,но нямах твоя късмет и вече не ги оставям така.Оставям колегата да избере вариант,но най добре ще е ако си оправи оригиналното захранване  |
|
|
 |
ZITON Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 18:07 Заглавие: |
|
|
| има ли такива захранвания с полеви транзистори |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 7:46 Заглавие: |
|
|
| Те станаха доста видове,но аз не съм видял разпространено на пазара,такова с полеви транзистор.Ако те интерисува къде можеш да си купиш универсално захранване качествено изпалнено с TDA4600,то можеш да позвъниш по тлф.на 042672057 в Ст.Загора.Там произвеждат ограничени количества и може да ти пратят по куриер.Като размер е малко по едро от турските но по надеждност ги превъсхожда многократно. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:21 Заглавие: |
|
|
| tvpetrov написа: | | Те станаха доста видове,но аз не съм видял разпространено на пазара,такова с полеви транзистор.Ако те интерисува къде можеш да си купиш универсално захранване качествено изпалнено с TDA4600,то можеш да позвъниш по тлф.на 042672057 в Ст.Загора.Там произвеждат ограничени количества и може да ти пратят по куриер.Като размер е малко по едро от турските но по надеждност ги превъсхожда многократно. |
На едно такова старозагорско след полвин час работа му гръмна импулсния траф-та и те не са много сой  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
| Не споря.Не съм монтирал хиляди,но от тия дето съм сложил не съм имал ядове.Идвали са ми телевизори с монтирано такова преди години и ако проблема е в захранването то е типичното съхнене на кондензаторите и нищо повече.Не изключвам възможноста да има и някой недоискусурени партиди,което не е рядко при такова гаражно производство,но аз не съм случвал на такова. |
|
|
 |
|