| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 16:23 Заглавие: Tv Philips |
|
|
Taкаааа От доста време се канех да направя видео вход на телевизора ми понеже схема нямам се водя от един пдф на тда 3665 та когато го отворих ми напражи впечатление че на пътя на видео сигнала (към извод 3) е включен секам декодера, откачих секам декодера всъщност само тази част която бе на пътя на сигнала:) и реших към извод 3 да подам видео сигнал от двд-то ми на екрана не се появи образ всъщност появи се черно-бяло изображение на програмите които са запаметени. Та въпроса ми е правилен ли е подхода ми и къде съм сбъркал
П.С. телевизора е Philips 14cn2001/10B |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 16:50 Заглавие: |
|
|
Търси напред. Прекъснал си цветовия сигнал но не е лошо да провериш дали телевизора е галванично разделен отмрежата преди да експериментираш. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
| Абе докато някой не го тресне тока славно, няма да престанат да се занимават с глупости. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 17:02 Заглавие: |
|
|
Не е галванично разделен тоя модел,демек в скоро време експериментите ти ще доведат до едно хубаво "бум" и ще почнеш да цирикаш из форума"Ама що така?Ама що ми изгоря телевизораааа?".
То за тия работи си има сервизи,закарай го там да ти го направят като хората  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 17:36 Заглавие: |
|
|
Потенциала между шасито на телевизора и масата на двд-то е 0V къде по-напред да търся. Тъй като демодулатора е в декодера за пал считам че назад е междинно честотния усливател или греша?
mitachi тока ме е трескал не веднъж и то не от контакта (все пак се занимавам с лампови High-End усилватели тъй, че съм се научил къде да пипам и къде не поне от тая гледна точка  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
| Fender_str написа: | Потенциала между шасито на телевизора и масата на двд-то е 0V къде по-напред да търся. Тъй като демодулатора е в декодера за пал считам че назад е междинно честотния усливател или греша? |
А като обърнеш щепсела дали пак е 0В,а?
Видеодемодулатора не знам закво ти трябва -в МЧУ чипа е,като толкова си го затърсил оттам ти излиза пълния видеосигнал.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 17:50 Заглавие: |
|
|
| A ако ти кажа, че цялата ми аудио/видео техника се захранва през разделителен траф на отделен предпазител? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
| Това няма никакво значение.Според мен трябва да се разгледа как фирмата Филипс е решила този въпрос в моделите си с линеен вход. Другото води до тежки повреди. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 18:48 Заглавие: |
|
|
Добре някой може ли да ми даде съвет къде мога да подам видео сигнала от двд-то, а комутацията или дори повредата в телевизора ,двд-то или и двете си е мой проблем Някой има ли схема с решение при друг телевизор на базата на този процесор и този декодер  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
| Fender_str написа: | Добре някой може ли да ми даде съвет къде мога да подам видео сигнала от двд-то, а комутацията или дори повредата в телевизора ,двд-то или и двете си е мой проблем Някой има ли схема с решение при друг телевизор на базата на този процесор и този декодер  |
Като питаш после чети какво ти отговарят.
| Цитат: | | Видеодемодулатора не знам закво ти трябва -в МЧУ чипа е,като толкова си го затърсил оттам ти излиза пълния видеосигнал. |
|
|
|
 |
|