| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
velinski Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 14:22 Заглавие: Купувам Правец 8Д |
|
|
Търся Правец 8Д или други 8-битови български или руски ДОМАШНИ компютри - като Пълдин, например
Търся запазени бройки в работещо състояние или с повреда или отделни модули от такива (флопи, захранване, дъно, чипове)
НЯМАМ интерес към Правец 82, 8А, 8М и пр.
0888877235
ICQ 32943965 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 16:38 Заглавие: |
|
|
8Д-то го продадох много отдавна, за това пък си купих Oric Atmos (ако си фен на 8Д ще знаеш що е то) след време от носталгия и сега стои в един шкаф и събира прах, но за историята си стои За какво ти е това? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
Колекционирам ги
Ако си продаваш Oric-a, можем да го спазарим. |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:23 Заглавие: |
|
|
едва ли ще го продам, както казах - носталгия. То самата придобивка е забавна история но дълга... М/у другото във франция в льо "Musee Des Arts et Metiers" го има изложен много готино, май го имам и сниман някъде от там.
Ако имаш някви софтуери за него можеш да ми пратиш, ако не е проблем, да си припомня. Особено търся една змия, която до сега никъде не съм намирал в Интернет - беше .C до колкото си спомням а не .B... Имаше и други игри (а и програми), които за съжаление не можах да възстановя...
Благодаря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 23:02 Заглавие: |
|
|
Имам 1 CD с игри за 8Д/Atmos, събирани от нета, емулирани в звуков файл от касетофон. Зареждат се от mp3 player без проблем.
Като се поосвободя ще ти го кача някъде да си го дръпнеш.
Ако някой ден имаш желание да продадеш орика или чуеш някой да продава 8Д, ме имай предвид  |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
Благодаря за обещаниет Ще имам предвид за продажба... М/у другото не знам до колко се намират елементите които се използват в него, щото ми е минавала идея да си събера един сам Струва ми се готин хоби проект  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 9:39 Заглавие: |
|
|
Ми чиповете се намират по разни складове и битаци все още и струват жълти стотинки. Платката е двустранна еднослойна (май) и лесно може да се направи, ако й се изкопаят оригиналните CAD-файлове или ако на някой му се занимава да я изкопира. Захранването е смешно - 7805 регулатор с 2 електролита. Говоря за 8Д.
Аз преди години бях почнал проект на Пълдин 601, беше почти готов когато поради незнайна причина реших да го продам недовършен. Сега ме е яд много и пак търся да си намеря сглобен или части от такъв.
http://solidstate.karelia.ru/~yura/pyldin/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 13:56 Заглавие: |
|
|
Pravetz 8D/Oric Atmos games archive (~320 Mb)
Използваш tap2wav конвертора и после качваш игрите на mp3 player, който връзваш към орика и ги зареждаш с cload
Ако плейърът ти не чете wav, ги обръщаш в mp3 с някакъв по-висок битрейт - 256 kbps примерно |
|
|
 |
|