| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 10:37 Заглавие: Размагнитваща бобина. |
|
|
Има ли конкретна схемичка,да се направи външна размагнитваща бобина от вътрешната на кинескопа на ТВ.Предполагам ще трябва да се понамали подаваното напрежение,но дали пък ще върши работа. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 10:46 Заглавие: Re: Размагнитваща бобина. |
|
|
| vescherry написа: | | Има ли конкретна схемичка,да се направи външна размагнитваща бобина от вътрешната на кинескопа на ТВ.Предполагам ще трябва да се понамали подаваното напрежение,но дали пък ще върши работа. | Връзваш 5 или 6 размагнитващи бобини последователно пристягаш с изолирбанд една кум друга и си подаваш директно 220 в. аз така сум си направил размагнитвачка и работя с години с нея. |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 11:19 Заглавие: |
|
|
Лошото е,че преди седмица предадох всички стари барутници на пункт за изкупуване на метали,направо на място дойдоха.Остана ми само 1 такива бобина.Ще трябва да почакам докато пак се натрупат. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
Сложи и 100ома 25вата последователно и си готов. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 11:38 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | Лошото е,че преди седмица предадох всички стари барутници на пункт за изкупуване на метали,направо на място дойдоха.Остана ми само 1 такива бобина.Ще трябва да почакам докато пак се натрупат. |
Има схемни решения,при някои ТВ-ри,където вътрешната разм. бобина се включва през подходящ(неелектролитен)кондензатор.Самия процес се управлява от реле-време(за няколко секунди).
Подбери подходящия капацитет(раб. напр. 400В),постави едно бутонче,привързано към бобината,за да ти е по удобно и ще имаш една добра външна размагнитваща бобина(релето-време,в случая ще си ТИ). |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:24 Заглавие: Размагнитваща бобина |
|
|
| И ще си дежурен по телевизор!В някои монитори,например моят-Belinea има автоматична такава система,която от време на време-не съм засичал какво,автоматично си пуска размагнитването,докато за телевизор,това не е нормално. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:40 Заглавие: Re: Размагнитваща бобина |
|
|
| wesko dilow написа: | | И ще си дежурен по телевизор!В някои монитори,например моят-Belinea има автоматична такава система,която от време на време-не съм засичал какво,автоматично си пуска размагнитването,докато за телевизор,това не е нормално. |
Веско това "автоматично"пускане на размагнитването в твоя монитор се дължи на проблем с проца а не че е екстра на монитора  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:48 Заглавие: Размагнитваща бобина |
|
|
| Може и да си прав,но 3г. го имам и си цъка от време на време,което не ме дразни и не предизвиква дефекти,което ме кара да мисля,че е нормално.Иначе,ако съм подвел питащия-сори,от ЕГН-то е?! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 23:13 Заглавие: Re: Размагнитваща бобина |
|
|
| bai_tishan написа: |
Веско това "автоматично"пускане на размагнитването в твоя монитор се дължи на проблем с проца а не че е екстра на монитора  |
Тишо, напълно съм съгласен с теб! Не мога да приема за нормално монитора да е програмиран да се размагнитва по време на работа, едва ли на някой ще е приятно да му се криви екрана докато пише нещо или играе на компютъра си.  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 23:25 Заглавие: |
|
|
Няколлко са минали с този дефект-проблема идава от проца.Но Веско щом си му свикнал -няма проблем .И на моя в сервиза му е отлепена маската в единия ъгъл -ама хайде сега -подробности-да не сме програмисти я  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|